Ο Hamilton πιστεύει πως η McLaren υποτίμησε τις δυσκολίες με την αλλαγή προμηθευτή κινητήρα

Σχετικά άρθρα

Fernando Alonso on track.

Ύστερα από μια ακόμη κακή εμφάνιση για τον συνδυασμό McLaren-Honda, παρά τις αναβαθμίσεις που ήρθαν στη Βαρκελώνη, ο Jenson Button έφτασε στο άκρως απογοητευτικό σημείο να δηλώσει πως οι βαθμοί μπορεί να μην έρθουν φέτος για την ομάδα. Ο Βρετανός τερμάτισε μακρυά από τη δεκάδα, με τον Alonso να αντιμετωπίζει πρόβλημα στα φρένα -πιθανότατα από ζελατίνα κράνους, που κόλλησε στην εισαγωγή αέρα- και την ομάδα να φεύγει από την πίστα με κατεβασμένο το κεφάλι.

Οι προσδοκίες ήταν υψηλές πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, ενώ, ακόμη και μετά τα πρώτα μέτρια δείγματα, άργησαν να πέσουν στο επίπεδο των βάθρων, που περιμένει η Honda για φέτος. Τι φταίει όμως για την κατάσταση που επικρατεί; Ο Lewis Hamilton θεωρεί πως η ομάδα του Woking υποτίμησε τις δυσκολίες που προκαλεί η αλλαγή κινητήρα, όπως είχε γίνει και το 2009, με την εμφάνιση του διπλού διαχύτη.

Όταν τους είδα τόσο χαμένους στην Αυστραλία, σκέφτηκα: “Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό;” Όταν βάζεις στο νου το εργοστάσιό τους, την ιστορία τους, τις δυνατότητές τους, φαίνεται αδύνατο. Αποφάσισαν να αλλάξουν τον (προμηθευτή) κινητήρα και η εμπειρία μου μου λέει ότι στην F1 είναι αρκετά κοινό να υποτιμηθεί κάποια πρόκληση.

SNE26553

Για παράδειγμα το 2009, όταν ο διπλός διαχύτης εμφανίστηκε ξαφνικά στο προσκήνιο, οι περισσότεροι υποτίμησαν το γεγονός αυτό. Είναι λογικό πως η McLaren δεν θα πάλευε για νίκες. Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουν και πάλι, αλλά το ερώτημα είναι πότε.

Ο Πρωταθλητής δεν είχε το 2007 τις καλύτερες των σχέσεων με τον τότε teammate του Fernando Alonso. Όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει από τότε και συχνά-πυκνά οι δυο τους έχουν ανταλλάξει φιλοφρονήσεις, με τον Lewis να πιστεύει πως ο Ισπανός αξίζει περισσότερα από όσα έχει κατακτήσει έως τώρα, παρά τα πρόσφατα καρφιά που πέταξε για την επιλογή του.

Παίρνεις τις αποφάσεις σου, αλλά θα πρέπει να βρίσκεσαι και στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Ο Michael Schumacher κέρδισε επτά τίτλους, αλλά βλέπω τον Alonso στο ίδιο επίπεδο με εκείνον από πλευράς ταλέντου. Πήρε τις αποφάσεις του, αλλά όταν κοιτάς την Ferrari τώρα και το πόσο καλά πηγαίνουν, και θυμάσαι ότι έφυγε ενώ είχε ακόμα συμβόλαιο μαζί τους, τότε σκέφτεσαι: “Θεέ μου!”.

trulli_4

Ένας ακόμη πρώην teammate του Alonso, ο Jarno Trulli, μίλησε για αυτόν και εξέφρασε τους φόβους του και για το μέλλον του Ισπανού. Μάλιστα, ο Trulli πήγε τη σκέψη του ένα βήμα παραπέρα, δηλώνοντας πως φοβάται πως ο Alonso δεν θα καταφέρει να κερδίσει ξανά στην Formula 1.

Αναρωτιέμαι αν θα μπορούσε να κερδίσει άλλο αγώνα ή πρωτάθλημα. Η McLaren δεν θα ξεπεράσει τα προβλήματα γρήγορα και δεν θα πιάσει εύκολα του χρόνου τις ομάδες πιο μπροστά. Οι ομάδες μπροστά δεν κοιμούνται και δεν περιμένουν. Θα συνεχίσουν να δουλεύουν και να εξελίσσονται.

Θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά αν υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στους κανονισμούς ή όπως έκανε η Ferrari (φέτος). Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί, αλλά ανησυχώ. Η κατάσταση του Fernando δεν είναι ιδανική για να κερδίσει. Ελπίζω να κάνω λάθος. Η McLaren είναι μια καλή ομάδα, αλλά αγωνίζονται απέναντι στην Ferrari και την Mercedes που είναι κατασκευαστές και αυτό κάνει μεγάλη διαφορά.

ΠηγήEl Pais

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...