Η Lamborghini θα πάει την Aventador SV στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Lamborghini-Aventador-SV-2737

Το αφεντικό της Lamborghini, Stephan Winkelmann, επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ότι η ιταλική εταιρία θα πάει την πρόσφατα παρουσιασμένη Aventador SV στο Nurburgring Nordschleife για να γράψει χρόνο.

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε αν είχαν εξαρχής σκοπό να βάλουν το αυτοκίνητο στη γερμανική πίστα, ο Winkelmann απάντησε:

Σίγουρα. Με τις τελευταίες εκδόσεις της Gallardo, ανακοινώσαμε δημόσια τους χρόνους για να δείξουμε πόσο γρήγορο ήταν το αυτοκίνητό μας, ξεπερνώντας όλους τους ανταγωνιστές σε αυτό το συγκεκριμένο κομμάτι. Σίγουρα, με την SuperVeloce θα έχουμε την ευκαιρία. Αυτή είναι μία από τις επιλογές που σκεφτόμαστε και ίσως θα τα καταφέρουμε. Αυτό είναι ένα θέμα συζήτησης τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Σκεφτόμαστε να το κάνουμε.

Και επίσης, θα πρέπει να είναι κάτι που θα μπορούμε να πουλήσουμε με θετικό τρόπο. Επειδή ξέρετε ότι το Nürburgring, το Nordschleife σε γενικές γραμμές, είναι ότι δεν μπορείς να έχεις επίσημους χρόνους. Κανείς δεν μπορεί να ελέγξει τι κάνεις. Πολλοί κατασκευαστές δείχνουν χρόνους γύρων που γίνονται από μερική χρονομέτρηση. Το καλύτερο ή το άθροισμα των χρόνων…δεν υπάρχει επίσημος έλεγχος ή κάτι που να επισφραγίζει τους χρόνους.

Το Nurburgring θεωρείται ως πίστα όλων των [πιστών], αλλά εξαρτάται από το αυτοκίνητο. Υπάρχουν αυτοκίνητα που είναι καλύτερα σε πίστες για κρατήματα. Θα δούμε τι θέλουμε να δείξουμε.

Geneva rear wings Lamborghini Aventador LP750-4 SV

Μηχανικά ο V12 κινητήρας της Aventador SV είναι 6,5-λίτρων και αποδίδει 750 άλογα στις 8.500 σ.α.λ με 690 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο ζυγίζει 50 κιλά λιγότερα από την απλή Aventador, φτάνοντας τα 1.525 κιλά, και είναι ντυμένη με επιθετικό bodykit με νέους προφυλακτήρες, μπροστά spoiler, πλαϊνά skirts, τεράστια πίσω αεροτομή, διαχύτη, μονομπούλωνες μαύρες ζάντες και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων.

Η τελική ταχύτητά του ιταλικού hypercar ανέρχεται στα 350 χλμ/ώρα και φυσικά η κίνηση περνά στον δρόμο μέσα απ’όλους τους τροχούς. Τα 0-100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 8,6 δευτερόλεπτα, με την Aventador SV να παράγει 170% περισσότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με την απλή Aventador

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ρεκόρ πωλήσεων και κερδών για την Lamborghini τo 2023

Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Lamborghini, με την ιταλική εταιρία να κάνει νέο ρεκόρ πωλήσεων, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τις 10.000...

Αυτή η μπλε Lamborghini Countach LPI 800-4 πωλείται για 3,3 εκατ. δολάρια

Το καλοκαίρι του 2021 η Lamborghini γιόρτασε τα 50στα γενέθλια της Countach παρουσιάζοντας τη σύγχρονη εκδοχή του θρυλικού της supercar, με τις παραδόσεις της...
Autoblog.gr