Vettel: Ελπίζω να είμαστε λίγο πιο κοντά στην Mercedes με το νέο PU

Σχετικά άρθρα

GP CANADA F1/2015

Επίσημα, η ομάδα της Ferrari δεν έχει ανακοινώσει αν τα τρία “κλειδιά” που χρησιμοποίησε για αναβαθμίσεις στον 059/4 θα τα δούμε στο Grand Prix του Καναδά. Θέλοντας ίσως να μπερδέψει και τον ανταγωνισμό, ο Maurizio Arrivabene άφησε να εννοηθεί πως οι αναβαθμίσεις της Ferrari στον Καναδά δεν θα είναι τόσο σημαντικές, όσο είχε αρχικά ειπωθεί. Όμως, τα λεγόμενα των Sebastian Vettel και Monisha Kaltenborn, στα πλαίσια του gp στο Μόντρεαλ, φανερώνουν άλλα πράγματα. Αρχικά, ο Γερμανός πιλότος της Scuderia δήλωσε για τον επικείμενο αγώνα:

Η πρόκληση για να τους πιάσουμε είναι τεράστια, αλλά εμείς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να κλείσει η διαφορά και ελπίζω ότι μπορούμε να είμαστε λίγο πιο κοντά αυτό το Σαββατοκύριακο.

(Οι αναβαθμίσεις στον κινητήρα) Ελπίζουμε πως θα φέρουν απόδοση. Προφανώς δεν μπορώ να σας πω πόσο πολύ. Πρώτον επειδή δεν γίνεται και δεύτερον γιατί δεν έχω βρεθεί στην πίστα, οπότε υποθέτω πως αυτή είναι η απάντηση. Ο στόχος μας είναι να είμαστε πιο κοντά, αλλά αυτό εξαρτάται και από το τι έχουν κάνει και οι άλλες ομάδες.

Monisha Kaltenborn

Από την άλλη πλευρά, η Sauber δεν θα έχει στη διάθεσή της τον αναβαθμισμένο κινητήρα της Ferrari, εξαιτίας του προγράμματος χρησιμοποίησης των διαθέσιμων power units. Σύμφωνα με την Kaltenborn, τα νέα κομμάτια θα έρθουν για την Sauber στο Spa, παρέα με το μεγάλο πακέτο αναβαθμίσεων του μονοθεσίου.

Δεν έχει να κάνει με τα οικονομικά. Αυτή είναι η στρατηγική που έχει επιλεγεί. Πρώτα απ’ όλα έχει σχέση με το πότε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ένα νέο κινητήρα. Είμαστε τώρα στον δεύτερο κινητήρα, ενώ εκείνοι (στη Ferrari) περνούν στον τρίτο τους. Προφανώς, έχουν μια διαφορετική στρατηγική, διότι εάν χρειαστεί μπορούν να επιστρέψουν σε μια πιο παλιά μονάδα.

Αυτή είναι μια διαφορετική προσέγγιση στα πράγματα και το δεύτερο θέμα είναι ότι η εξέλιξη είναι συνεχής και το Spa είναι ένας αγώνας όπου έχει πραγματικά σημασία. Εδώ είμαστε λίγο-πολύ καλά και η επόμενη πίστα (σ.σ. Αυστρία) είναι τέτοια που είναι επίσης εντάξει, αλλά το Spa και η Monza είναι σίγουρα εκείνες όπου μπορείς να αισθανθείς πραγματικά τις αναβαθμίσεις.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...