Ο Patrick Head ανακηρύχθηκε ιππότης από την βασίλισσα της Αγγλίας

Σχετικά άρθρα

2011 Abu Dhabi Grand Prix

Ο συνιδρυτής της Williams και επί σειρά ετών τεχνικός διευθυντής της ομάδας, μέχρι την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2011, έλαβε τον τίτλο του ιππότη για τις υπηρεσίες του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο Sir Patrick Head αποφοίτησε από το University College του Λονδίνου το 1970, με πτυχίο στη μηχανολογία, ξεκινώντας άμεσα στην ενασχόλησή του με το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Αρχικά εντάχθηκε στο τμήμα σασί της Lola και το 1976 τον προσέγγισε ο Frank Williams για να ηγηθεί του τμήματος σχεδιασμού της νεοσύστατης ομάδας του. Ο Head έμεινε μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του ’80 στη συγκεκριμένη θέση, με τους πρώτους τίτλους να έρχονται για την Williams, πριν περάσει στον ρόλο του τεχνικού διευθυντή, αλλά και στην ηγεσία της ομάδας, μετά το αυτοκινητιστικό ατύχημα του Williams.

001_small

Ο Head πιστώθηκε με πολλές επαναστατικές ιδέες, συμπεριλαμβανομένου ενός εξάτροχου μονοθεσίου, που δοκιμάστηκε το ’82, και της συνεχώς μεταβαλλόμενης μετάδοσης, που αντικατέστησε το συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων του αυτοκινήτου. Ωστόσο, κανένα από αυτά τα συστήματα δεν βρέθηκε στο grid, εξαιτίας αλλαγών στους κανονισμούς. Μιλώντας για το βραβείο, ο Sir Frank Williams είπε:

Μπορεί το όνομά μου να είναι πάνω από την πόρτα, αλλά πάντοτε τονίζω πως η δημιουργία και η επακόλουθη επιτυχία της Williams, ήταν μια ομαδική προσπάθεια.

Ο συνιδρυτής της, Patrick Head, ήταν η ιδιοφυΐα του σχεδιασμού, που μας μετέτρεψε από μια μικρή τυχάρπαστη ομάδα, σε μια δύναμη που κερδίζει Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το μηχανολογικό του ταλέντο τον βοήθησε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην θέσπιση της Μεγάλης Βρετανίας ως ηγετική δύναμη στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό και τα οφέλη αυτά εξακολουθούν να είναι αισθητά και σήμερα, τόσο πολιτιστικά όσο και οικονομικά.

Αξίζει και με το παραπάνω αυτό το βραβείο, για τη συμβολή του στη βρετανική μηχανολογία και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...