Η Lotus teasάρει το 3-Eleven

Σχετικά άρθρα

Lotus 3-Eleven teaser

Λίγο προτού η Lotus παρουσιάσει το 3-Eleven στο Goodwood Festival of Speed, έδωσε ακόμη μια teaser φωτογραφία του, από την οποία διακρίνεται ο άκρως επιθετικός μπροστά προφυλακτήρας με μεγάλο carbon splitter.

Το 3-Eleven θα βασίζεται στην Exige S και όπως θα περίμενε κανείς, το πλέον σκληροπυρηνικό μοντέλο της Lotus, θα είναι πάρα πολύ ελαφρύ, με απλά χειριστήρια, καθίσματα από συνθετικά υλικά, “αγωνιστικό” bodykit, roll-cage και ένα μικρό, πρακτικά “τυπικό” παρμπρίζ. Το chassis θα είναι αλουμινένιο και η ανάρτηση “βασική”. Κάτω από το καπό όμως, θα βρίσκεται ένας supercharged V6 με χωρητικότητα 3.5 λίτρων –προέλευσης Toyota- ο οποίος θα αποδίδει περί τα 420 άλογα.

Με δεδομένο ότι το βάρος δύσκολα θα υπερβαίνει τα 800 κιλά, μπορεί να καταλάβει κανείς για το επίπεδο των επιδόσεων. Τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει κοντά στα 3 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 290 χλμ/ώρα. Όσο για την τιμή; Μην περιμένεις να είναι προσιτή. Οι φήμες λένε ότι θα είναι οριακά κάτω από τα €100.000 ενώ η παραγωγή θα περιοριστεί στα 311 κομμάτια. Φήμες μάλιστα θέλουν το μοντέλο να μπορεί να γυρνά στο Nurburgring Nordschleife σε 7:09.

 

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το Ford Mustang το best-seller σπορ αυτοκίνητο του κόσμου

Για περισσότερα από 10 χρόνια το Ford Mustang παραμένει το best seller σπορ αυτοκίνητο παγκοσμίως. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν η χώρα που το μοντέλο...

Η Rimac teasάρει το αυτόνομο ρομποταξί της

Η Rimac επεκτείνεται στην αγορά μαζικής μετακίνησης και στις 26 του Ιούνη θα παρουσιάσει ένα αυτόνομο ρομποταξί, με το εμπορικό του λανσάρισμα να γίνεται...
Autoblog.gr