Γερμανική εταιρία θέλει να κατασκευάσει τρίκυκλα Seat Ibiza

Σχετικά άρθρα

1212638226-seat-ibiza-dreirad-1o9Us5qk4Ia6

Αυτό που βλέπεις, είναι ένα Seat Ibiza. Δεν είναι όμως ένα απλό Seat Ibiza αφού όπως είμαι σίγουρος ότι παρατήρησες, το πίσω μέρος φαίνεται να ίπταται… Ο λόγος; Αυτό το Seat Ibiza, είναι τρίκυκλο!

Τυπικά, αφού ακόμα και στο πίσω μέρος υπάρχουν δύο τροχοί, εξακολουθεί να είναι τετράτροχο αλλά στα μάτια του νόμου, είναι όντως τρίκυκλο. Ονομάζεται “Ellenator” και είναι δημιουργία μίας Γερμανικής εταιρίας που λέγεται Ellenrieder που μπορεί να κάνει το ίδιο και στο Volkswagen Polo και στο Skoda Fabia. Με αυτά τα οχήματα, η εταιρία στοχεύει στους νέους –από 16 χρονών και πάνω- που δεν μπορούν να βγάλουν δίπλωμα οδήγησης για αυτοκίνητο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Ellenrieder περιορίζει ηλεκτρονικά την απόδοση των κινητήρων -1 και 1.2 λίτρων- στα 20 άλογα και την τελική ταχύτητα στα 90 km/h.

Η εταιρία λέει ότι όλα τα συστήματα ασφαλείας –όπως το ABS, οι αερόσακοι και το ESP- παραμένουν στο όχημα ενώ το ίδιο συμβαίνει και για πολυτέλειες όπως το ηχοσύστημα και το air-condition. Το Ellenator μπορεί να μεταφέρει έως 4 άτομα ενώ το μέγιστο φορτίο ορίζεται στα 300 κιλά. Ανάλογα με το μοντέλο, τον εξοπλισμό κ.ά. το Ellenator ξεκινά από τα €10.490 ενώ αν ο πελάτης έχει ήδη στην κατοχή του ένα συμβατό με την μετατροπή όχημα, το κόστος κατεβαίνει στα €5.500.

ΠηγήEllenrieder

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...