Τεράστια έκρηξη στη Κίνα αφήνει πίσω τους νεκρούς, τραυματίες και το απόλυτο χάος

Σχετικά άρθρα

China-Tianjin-explosion-001 (1)

Μια τεράστια έκρηξη συνέβη στη βιομηχανική περιοχή της πόλης Tianjin στη Βόρεια Κίνα, όπου τουλάχιστον 44 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 400 τραυματίστηκαν από εκρήξεις. Το τοπίο μοιάζει βομβαρδισμένο και ανάμεσα τους νεκρούς βρίσκονται και εννέα πυροσβέστες που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες, Τετάρτη, όταν πήρε φωτιά ένα φορτίο με εκρηκτικά μέσα στην αποθήκη όπου φυλάσσονταν με αποτέλεσμα να σημειωθούν δύο ισχυρές εκρήξεις.

https://www.youtube.com/watch?v=MHQPX2TJPQc

Η πρώτη έκρηξη είχε την ισχύ 3 τόννων του εκρηκτικού ΤΝΤ ενώ η δεύτερη, 21 τόννων ΤΝΤ. Η δεύτερη έκρηξη καταγράφηκε σε βίντεο από μάρτυρες να εκτοξεύεται στον ουρανό σαν μια τεράστια πύρινη σφαίρα. Η Tianjin είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας, μαζί με ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της, και στεγάζει περίπου 15 εκατομμύρια άτομα. Ανάμεσα στις καταστροφές που προκλήθηκαν ήταν και περισσότερες από 8.000 νέα αυτοκίνητα που κάηκαν από τη πυρκαγιά που προκάλεσε η έκρηξη. Τα αυτοκίνητα βρισκόταν παρκαρισμένα στο λιμάνι της πόλης, και ανάμεσα τους βρισκόταν 1.065 Touareg, 114 Golf, 391 Beetle, 84 up!, 257 Tiguan, 39 Sportsvan και 28 Magotan (aka Passat). Επίσης καταστράφηκαν κοντά στις 4.000 αυτοκίνητα της Hyundai και της Kia και 1.500 Renault, με την αξία των τελευταίων να ανέρχεται περίπου στα 33 εκατ. δολάρια όπως ανακοίνωσε η Renault.

China-Tianjin-explosion-001 (3)

Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ απαίτησε από τις αρχές να σβήσουν τη φωτιά και να “καταβάλλουν τη μέγιστη προσπάθεια δυνατή για να σώσουν και περιθάλψουν τους τραυματίες και να εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ανθρώπων και της ιδιοκτησίας των”, είπε η CCTV.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr