Αγγλική εταιρία θέλει να φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εν κινήσει

Σχετικά άρθρα

the-uk-wants-to-recharge-evs-on-the-way-through-electric-highways-98807_1

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η αυτονομία τους. Ακόμα και το Model S της Tesla με τα σχεδόν 500 χλμ. αυτονομία και το αρκετά ανεπτυγμένο δίκτυο φορτιστών υστερεί από αντίστοιχα βενζινοκίνητα μοντέλα, πόσο δε από πετρελαιοκίνητα.

Αυτό έρχεται να λύσει μια βρετανική εταιρία, ονόματι Highways England, η οποία εργάζεται πάνω σε μια τεχνολογία ασύρματης φόρτισης των αυτοκινήτων εν κινήσει. Μπορεί η ασύρματη φόρτιση να μην είναι κάτι καινούριο, όμως η εν κινήσει φαίνεται ότι είναι μια νέα παγκόσμια πρωτοτυπία.

Η εταιρία θα εξετάσει το πώς η τεχνολογία θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με ασφάλεια στους αυτοκινητοδρόμους και μεγάλους οδικούς άξονες της Αγγλία, με σκοπό να επιτρέψει στους οδηγούς να διανύουν μεγάλες αποστάσεις χωρίς να χρειάζεται να σταματήσουν και να φορτίσουν την μπαταρία του αυτοκινήτου. Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο έτος και θα διαρκέσει για περίπου 18 μήνες.

Ο υπουργός μεταφορών του “νησιού”, Andrew Jones, δήλωσε χαρακτηριστικά:

Η δυνατότητα να φορτίσετε τις μπαταρίες οχημάτων χαμηλών εκπομπών εν κινήσει προσφέρει συναρπαστικές δυνατότητες. Η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει £500.000.000 (€ 704.000.000) για τα επόμενα πέντε χρόνια για να κρατήσει τη Βρετανία στην πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογίας, η οποία θα βοηθήσει την απασχόληση και την ενίσχυση της ανάπτυξης του τομέα.

Όπως δείχνει αυτή η μελέτη, συνεχίζουμε να διερευνούμε εναλλακτικές λύσεις για το πώς να βελτιώσουν τα ταξίδια και να κάνουν τα οχήματα με χαμηλές εκπομπές προσβάσιμες για τις οικογένειες και τις επιχειρήσεις.

Αν τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, θα πρέπει να περιμένουμε δοκιμές στο από το 2017.

Πηγήgov.uk

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα