Πειραματική βαφή προστατεύει από την διάβρωση και κρατάει δροσερό το αυτοκίνητο!

Σχετικά άρθρα

landscape-1440005180-paint

Οι υψηλές θερμοκρασίες επιταχύνουν την διαδικασία της διάβρωσης των μετάλλων οπότε ο Jason Benkoski του Johns Hopkins University Applied Physics Lab, σκέφτηκε το εξής απλό: γιατί να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μία βαφή που θα προστατεύει το υλικό από την διάβρωση, όταν μπορείς να προσπαθήσεις να δημιουργήσεις μία βαφή που θα προστατεύει το εν λόγω υλικό από την ηλιακή ακτινοβολία που το θερμαίνει!

Η βαφή που εξέλιξε και πρόσφατα παρουσίασε ο Bankoski, βασίζεται στο πυρίτιο και αφού στεγνώσει –σε μερικές ώρες- αποτρέπει την επιφάνεια του υλικού από το να απορροφά την ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει με πολύ απλά λόγια ότι το κρατάει δροσερό. Η βαφή εξελίχθηκε για τα πλοία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι εφαρμογές της σταματούν εκεί. Μπορεί να εφαρμοστεί σε αυτοκίνητα, σπίτια ή όπως πάρα πολύ σωστά λέει αστειευόμενος ο Bankoski, σε τσουλήθρες παιδικών χαρών!

ΠηγήYoutube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...