Πωλείται μια υπερσπάνια και εντυπωσιακή Lancia Hyena by Zagato

Σχετικά άρθρα

Lancia-Hyena-occasion-groen-14

Σε γερμανικό site πώλησης αυτοκινήτων εμφανίστηκε αυτή η εξαιρετικά σπάνια και εντυπωσιακή Lancia Hyena by Carrozzeria Zagato του 1994.

Η ιδέα της δημιουργία της ήταν ενός Ολλανδού, του Paul Koot ο οποίος το 1990 θέλησε να ανακατασκευάσει την Aston Martin DB4 GT Zagato του. Πήγε στο Μιλάνο και σε ένα δείπνο με τον Andrea Zagato έπεσε η ιδέα δημιουργίας ενός γρήγορου μικρού αυτοκινήτου. Η ιδέα άρχισε να παίρνει σάρκα χάρις στα σχέδια του Nani Tedeschini, και ένα πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην έκθεση των Βρυξελλών τον Ιανουάριο του 1992.

Lancia-Hyena-occasion-groen-02

Ο κόσμος την λάτρεψε αλλά η Fiat δεν ήθελε να εμπλακεί καθόλου στη κατασκευή της. Έτσι η Zagato μαζί με τον Koot ίδρυσαν την εταιρία Lusso Service και το 1992, παρουσιάστηκε η τελική έκδοση παραγωγής. Υπήρχαν πολλές προ-παραγγελίες για την Lancia Hyena η οποία βασίζεται πάνω στο πάτωμα και στα μηχανικά μέρη της Lancia Delta HF Integrale 16V EVO. Έτσι, φοράει τον 2.0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 300 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με έναν 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Ζύγιζε 1.148 κιλά, 190 λιγότερα από την HF Integrale EVO2 λόγω εκτενούς χρήση carbon, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Lancia-Hyena-occasion-groen-11

Ο αρχικός προγραμματισμός μιλούσε για 92 αυτοκίνητα αλλά τελικά λόγω του ότι είχε αρχική τιμή $110.000, κατασκευάστηκαν μόλις 24 αυτοκίνητα, με το αυτοκίνητο της αγγελίας να είναι κατασκευής του 1994. Έχει διανύσει μόλις 6.832 χλμ. και πωλείται για σχεδόν €170.000.

Πηγήbratke.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...