DTM 2015, Μόσχα, 2ος Αγώνας: Επιστροφή στις νίκες για τον Rockenfeller!

Σχετικά άρθρα

1440948069

Μετά από δύο χρόνια, ο πρωταθλητής του 2013, Mike Rockenfeller, επέστρεψε στις νίκες, αφού είδε πρώτος την καρό σημαία στον αγώνα της Κυριακής στη πίστα της Μόσχας, με τον Καναδό οδηγό της BMW, Bruno Spengler, να τερματίζει δεύτερος και τον Mattias Ekström να συμπληρώνει το βάθρο των νικητών. Ο Σουηδός με την τρίτη θέση και σε συνδυασμό με την δέκατη θέση του Pasclal Wehrlein, τέθηκε ξανά επικεφαλής στη βαθμολογία των οδηγών.

Μετά το τέλος του σαββατιάτικου αγώνα, το κλίμα ήταν τεταμένο μεταξύ Timo Glock και Mattias Ekström μετά από αυτήν την παρακινδυνευμένη κίνηση του Σουηδού που κατέληξε στην αμμοπαγίδα και την εγκατάλειψη του οδηγού της BMW και της Audi αντίστοιχα.

Ο Γερμανός επιτέθηκε στο Σουηδό (μέσω twitter-αλίμονο!-) αποκαλώντας τον ηλίθιο και εξέφρασε την απορία του πόσο χαζός πρέπει να είναι για να περάσει σε αυτή τη στροφή της πίστας. Μάλιστα δε, του “πρότεινε” να δει και να μάθει από τον αγώνα του Wehrlein. Μια ωραία ατμόσφαιρα δηλαδή από δύο έμπειρους οδηγούς…

Στα του κυριακάτικου αγώνα τώρα, ο Mike Rockenfeller ξεκινούσε από την πρώτη θέση της εκκίνησης, ακολουθούμενος από τους Spengler και τον Βέλγο οδηγό της BMW, Maxime Martin. O Ekström, ναι μεν είχε πετύχει το δεύτερο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες της Κυριακής, αλλά του επεβλήθη ποινή 3 θέσεων και έτσι ξεκίνησε τον αγώνα από την πέμπτη θέση. Ο Rockenfeller ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και ήδη στον τέταρτο γύρο ήταν 1,2” σχεδόν μπροστά από τον Spengler, εκτός δηλαδή του χρονικού περιθωρίου του DRS.

1440949677

Στις πιο πίσω θέσεις, είχαμε μάχες μεταξύ Wehrlein και Mortara για την ενδέκατη θέση, ενώ ο Green πίεζε τον Spengler για τη δεύτερη θέση. Ο Βρετανός ήταν κι ο πρώτος που άνοιξε το “χορό” των pit stops στο 12ο γύρο. Ο Rockenfeller πρακτικά δεν απειλήθηκε στον αγώνα, επωφελούμενος από τις μάχες στις πίσω θέσεις και διαρκώς άνοιγε τη διαφορά του. Ο Γερμανός ξαναγύρισε στις νίκες στο DTM, με την τελευταία μάλιστα νίκη του να ήταν στην ίδια πίστα στις 4 Αυγούστου του 2013, συγχρόνως αποτέλεσε και τον πρώτο νικητή επι ρωσικού εδάφους. Ο Ekström, 7 γύρους πριν το τέλος, εξασφάλισε την τρίτη θέση, προσπερνώντας στην τελευταία στροφή τον Martin και ο Spengler τερμάτισε 5” πίσω από το νικητή.

Στις βαθμολογίες, όπως είπαμε, ο Ekström οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος στους οδηγούς, έχοντας 126 βαθμούς έναντι 120 του Wehrlein, η gooiz/Original Teile Mercedes-AMG προηγείται στις ομάδες, ενώ η Audi παραμένει για έναν ακόμη αγώνα πρώτη στους κατασκευαστές.

Επόμενος γύρος του πρωταθλήματος είναι το διήμερο 12/13 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Oschersleben. Παρακάτω, μπορείς να παρακολουθήσεις τον κυριακάτικο αγώνα σε HD!

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...