Ο Elon Musk είπε πως το Tesla Model 3 θα κυκλοφορήσει σε 2 χρόνια

Σχετικά άρθρα

Elon Musk

Ο Elon Musk δημοσίευσε σήμερα αρκετά ενδιαφέρουσα tweet στα οποία αρχικά επιβεβαίωσε πως το Model X θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους πρώτους πελάτες του από τις 29 του μηνός, ενώ μιλώντας για το Model 3 έκανε γνωστό πως αυτό θα κυκλοφορήσει σε δύο χρόνια από σήμερα.

Η Tesla πλέον δίνει όλο το βάρος της στη κατασκευή του Gigafactory, του εργοστασίου παραγωγής μπαταριών που ετοιμάζει. Το εργοστάσιο που κατασκευάζεται 20 μίλια έξω από την πόλη Reno της Νεβάδα, είναι ζωτικής σημασίας για τα μελλοντικά σχέδια της Tesla. Αναμένεται να είναι έτοιμο το 2017 με το συνολικό κόστος της επένδυσης να φτάνει τα 5 δισ. δολάρια. Το Gigafactory της Tesla θα απασχολεί 6.500 άτομα, τα οποία θα κατασκευάζουν μπαταρίες ιόντων-λιθίου για τα αυτοκίνητα της Tesla. Έως το 2020, η Tesla αναμένει πως το εργοστάσιό της θα κατασκευάζει αρκετές μπαταρίες ώστε να τροφοδοτεί 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως.

Το Model 3, όπως επιβεβαίωσε ξανά ο Musk θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2016, με τις πωλήσεις του να ξεκινούν το 2017. Το Model 3 θεωρείται εκείνο που θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις της Tesla, με το αυτοκίνητο να είναι διαθέσιμο σε sedan και crossover έκδοση. Δεν θα χρησιμοποιεί την αλουμινένια πλατφόρμα του Model S, αλλά μια νέα, ώστε να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Κύριοι ανταγωνιστές του, τουλάχιστον σε ότι αφορά την τιμή, θα είναι τα Alfa Romeo Giulia, Audi A4, BMW 3-Series, Jaguar XE, Mercedes C-Class, έχοντας 20% μικρότερο μήκος σε σχέση με το Model S, ενώ θα έχει αρχική τιμή κοντά στις 35.000 δολάρια, με την αυτονομία του να ανέρχεται στα 480 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...