Έκθεση Φρανκφούρτης 2015: Kia Sportage

Σχετικά άρθρα

kia-sportage-4725

Η Kia πραγματοποίησε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το παγκόσμιο του νέου Sportage, του μοντέλου που αντιπροσωπεύει το 25% των πωλήσεων στην Ευρώπη και αποφέρει το 80% των συνολικών κερδών της. Στο περίπτερο της εταιρίας, μαζί με την απλή έκδοση βρισκόταν και η πιο σπορ GT Line.

kia-sportage-4727

Οι πωλήσεις του της 4ης γενιάς του Κορεάτικου SUV θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016, με το νέο Sportage να διαφοροποιείται από την προηγούμενη και πλησιάζει στην υπάρχουσα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρίας. Τα εμπρός φωτιστικά σώματα δεν είναι πλέον “ενσωματωμένα” στην γρίλια αλλά βρίσκονται ψηλότερα, δίπλα από το καπό. Αυτό ελευθερώνει χώρο για την χαρακτηριστική γρίλια και τα τετραπλά φώτα ομίχλης. Το προφίλ του 2016 Sportage είναι γνώριμο αν και φαίνεται πως η κλίση του παρμπρίζ είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και οι θόλοι λίγο πιο τονισμένοι. Η εταιρία λέει ότι ο σχεδιασμός του πίσω μέρους του νέου μοντέλου, είναι εμπνευσμένος από το Provo με την έντονη γραμμή ανάμεσα στα δύο φωτιστικά σώματα. Τα φλας και το φως της όπισθεν είναι τοποθετημένα χαμηλότερα.

Η GT Line διαθέτει νέο bodykit, με τα χαρακτηριστικά LED φώτα ομίχλης, διπλές απολήξεις της εξάτμισης, “ψευτικό” μεταλλικό διαχύτη και σφιχτότερες ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Επίσης, έχει την R-MDPS ηλεκτρική κρεμαργιέρα, η οποία χρεώνεται επιπλέον στις απλές εκδόσεις.

kia-sportage-4729

Το νέο κορεάτικο crossover έχει μεγαλώσει σε μήκος κατά 40 χλστ., αγγίζοντας τα 4.480 χλστ., με το μεταξόνιο να μεγαλώνει και αυτό κατά 30 χλστ., αγγίζοντας τα 2.670 χλστ., ενώ το ύψος έχει μείνει το ίδιο στα 1.635 χλστ. Ο αεροδυναμικός συντελεστής οπισθέλκουσας έχει μειωθεί από τα 0,35 Cd στα 0,33 Cd, με τον χώρο αποσκευών να έχει μεγαλώσει και αυτός από τα 465 λίτρα στα 503 λίτρα. Το ντεπόζιτο έχει αυξηθεί και αυτό, από τα 58 στα 62 λίτρα, με την Kia να προσφέρει ζάντες διαστάσεων 16″ έως 19″.

Στο εσωτερικό η Kia έχει τοποθετήσει καλύτερης ποιότητας υλικά, δερμάτινες επενδύσεις, αλουμινένια διακοσμητικά, οθόνη αφής 7″ και 8″, 6 ηχεία απόδοσης 160 watt (προαιρετικά 8 ηχεία JBL απόδοσης 320 watt). Προσφέρει 5 mm περισσότερο χώρο για τα κεφάλια των μπροστά επιβατών και 16 mm για τους πίσω, με τον χώρο για τα πόδια να έχει αυξηθεί κατά 19 mm μπροστά και 7 mm πίσω. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν θερμαινόμενα καθίσματα μπροστά, ηλεκτρικό κάθισμα οδηγού με 8 ρυθμίσεις, και πίσω θερμαινόμενα ρυθμιζόμενα καθίσματα 17 θέσεων.

kia-sportage-4723

Τα επίπεδα θορύβου στη καμπίνα έχουν μειωθεί, με την Kia να προσφέρει μια σειρά συστημάτων ασφαλείας όπως Autonomous Emergency Braking, Lane Departure Warning, Lane Keeping Assist, High Beam Assist, Speed Limit Information Function, Blind Spot Detection και Rear Cross Traffic Alert.

Κίνηση παίρνει από τον 1.600αρη GDI κινητήρα απόδοσης 132 ίππων με 161 Nm ροπής. Ο 1.700αρης CRDi turbodiesel παράγει 115 άλογα με τον 2.0-λιτρο diesel να αποδίδει 136 άλογα με 373 Nm ροπής και 184 άλογα με 400 Nm ροπής. Οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, είτε με 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που στέλνουν την κίνηση στους μπροστά ή σε όλους τους τροχούς. Τέλος, αποκλειστικά για την GT Line έκδοση θα υπάρχει ο κινητήρας που τοποθετείται στο pro_cee’d GT, ο οποίος στην προσκειμένη αποδίδει 177 άλογα με 265 Nm ροπής.

Στο περίπτερο της Kia βρίσκεται και το ανανεωμένο Cee’d που το οδηγήσαμε πριν από μερικές ημέρες στη Σλοβακία.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Global premiere for the next-generation Kia Sportage

Kia Motors is taking the wraps off the all-new Kia Sportage, which makes its worldwide premiere at this year’s IAA. Entering its fourth-generation, the new Kia Sportage compact SUV offers an innovative and sophisticated package to buyers in an increasingly competitive segment of the market.

The all-new Sportage builds comprehensively on the success of the outgoing model, with an attractive, all-new exterior design, a host of advanced new technology features and greater quality.

The new-look interior is made up of higher quality materials and a modern new design, as well as improved practicality and a range of technologies to improve comfort, convenience, connectivity and safety. A range of new and updated engines and transmissions will result in enhanced efficiency and performance, while ride, handling and refinement are all improved.

For the first time, a new ‘GT Line’ specification is available to Sportage customers. Designed and engineered to appeal to those looking for a sportier driving experience from their Sportage, the GT Line specification delivers all the versatility of the standard Sportage while adding greater visual and dynamic appeal to those customers that desire it.

The all-new Kia Sportage remains the brand’s best-selling model in Europe, accounting for more than a quarter of Kia’s European sales. The new model will go on sale across Europe in Q1 2016.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Kia Tasman: Το όνομα του πρώτου pickup της εταιρίας

Η Kia ανακοίνωσε σήμερα το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup της που ετοιμάζει, το οποίο θα είναι Tasman. Αυτό είναι εμπνευσμένο από την ομορφιά και...

Η Kia ανανεώνει το K9

Την ανανεωμένη έκδοση του K9 παρουσίασε σήμερα η Kia, με το μεγάλο κορεατικό σεντάν να αποκτά νέα γρίλια και νέες ζάντες 19", με το...

Η Kia ανακαλεί 427.407 Telluride

427.407 Telluride παραγωγής μεταξύ 9 Ιανουαρίου 2019 και 19 Οκτωβρίου 2023 ανακαλεί η Kia στις ΗΠΑ επειδή η ακατάλληλη συναρμολόγηση του ενδιάμεσου άξονα και...