Έκθεση Φρανκφούρτης 2015: Mercedes-Benz A-Class facelift

Σχετικά άρθρα

Mercedes-A-Klasse-facelift-5411

Σε αρκετά ευκρινές σημείο στο περίπτερο της Mercedes-Benz υπήρχε η ανανεωμένη Mercedes-Benz A-Class, αλλά και η καυτή αδερφή της, A45 AMG που εκτός από τις στυλιστικές αλλαγές, επωφελείται και από μία αύξηση ισχύος.

Όπως βλέπεις, οι αλλαγές στο αισθητικό κομμάτι είναι μικρές. Οι προφυλακτήρες είναι ελαφρώς διαφοροποιημένοι, η γρίλια είναι διαφορετική, τα φωτιστικά σώματα έχουν ανασχεδιαστεί και τα LED φώτα που είναι προαιρετικά στην A-Class, είναι standard στην A45 AMG. Το εσωτερικό έχει αλλάξει ελαφρώς ώστε να πλησιάσει στο design της CLA ενώ το σύστημα infotainment, υποστηρίζει πλέον το Apple CarPlay και το Android Auto. Άλλες αλλαγές, περιλαμβάνουν τους γαλβανιζέ διακόπτες, την προαιρετική οθόνη 8 ιντσών, τον ελαφρώς ανασχεδιασμένο πίνακα οργάνων αλλά και τα νέα χρώματα και υλικά.

Mercedes-A-Klasse-facelift-5418

Όσον αφορά στους κινητήρες, η βασική A160 κινείται από έναν 1600άρη βενζινοκινητήρα που αποδίδει 102 άλογα και 180 Nm ροπής ενώ η βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση A180d BlueEFFICIENCY, κινείται από έναν 1500άρη diesel που αποδίδει 109 άλογα και 260 Nm ροπής. Στην A220d, ο 2.1 λίτρων κινητήρας, αποδίδει πλέον 177 άλογα -7 επιπλέον- ενώ αντίστοιχη αύξηση έχει γίνει και στις A250 Sport και A250 Sport 4MATIC στις οποίες η ιπποδύναμη έφτασε τα 218 άλογα από τα 211. Να σημειωθεί ότι η Mercedes-Benz, προσφέρει αυτά τα δύο μοντέλα και με χειροκίνητο κιβώτιο ενώ σε αυτά που εξοπλίζονται με το 7-τάχυτο, αυτόματο διπλού συμπλέκτη, έχει προστεθεί λειτουργία “launch assist”.

Mercedes-A-Klasse-facelift-5420

Τέλος, πιο δίπλα ήταν κορυφαία A45 AMG. Το στέμμα του ισχυρότερου hot hatch επιστρέφει στην Merc, αφού ο δίλιτρος, υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας της AMG, αποδίδει πλέον 381 άλογα και 475 Nm ροπής, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια την εταιρίας έχει φτάσει στα όρια του, με τον νέο να τον εξελίσσει η ομάδα της F1. Χάρη, όμως, σε αυτήν την αύξηση αλλά και τις αλλαγές που έχουν γίνει στο 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη –η 3η και η 7η σχέση έχουν “κοντύνει”-, τα 100 km/h από στάση έρχονται 0.4 δευτερόλεπτα ταχύτερα, 4.2 δευτερόλεπτα, χωρίς όμως να επηρεάζεται η κατανάλωση καυσίμου που παραμένει στα 6.9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Η A45 AMG, μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με το AMG DYNAMIC PLUS πακέτο που προσθέτει ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης και την AMG RIDE CONTROL ανάρτηση. Περιλαμβάνει επίσης τον DYNAMIC SELECT επιλογέα mode που δίνει στον οδηγό την δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε Comfort, Sport, Sport + ή Individual mode για την οδήγηση του.

Mercedes-A-Klasse-facelift-5415

Ακόμα δεν υπάρχει πληροφόρηση για την A45 AMG S έκδοση που θα αποδίδει περί τα 400 άλογα αλλά λογικά, θα παρουσιαστεί αργά ή γρήγορα. Μέχρι τότε, μένουμε με την γκάμα της ανανεωμένης A-Class που θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία από τις αρχές του Ιουλίου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 528.640 αυτοκίνητα της Mercedes

Η Mercedes-Benz ανακαλεί 528.640 δεξιοτίμονα A-Class, B-Class, CLA, EQA, EQB, GLA και GLB που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2017 και 2024, επειδή το εφεδρικό επίπεδο του...

Ανακαλούνται 241 Mercedes στην Ελλάδα

Ως μέρος της παγκόσμιας ανάκλησης που επηρεάζει συνολικά 247.443 AMG GT, C-Class, CLE, E-Class, EQE, EQS, GLC, S-Class και SL-Class που κατασκευάστηκαν μεταξύ 6...
Autoblog.gr