Έκθεση Φρανκφούρτης 2015: Volkswagen Golf GTI Clubsport

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-Golf-GTI-Clubsport-5368

Όπως περιμέναμε μετά την παρουσίαση του μοντέλου, η Volkswagen έφερε στην έκθεση της Φρανκφούρτης το ολοκαίνουριο, Golf GTI Clubsport ή αν θέλεις, το επετειακό Golf GTI για τα 40 χρόνια του μοντέλου. Εμφανισιακά, οι αλλαγές είναι διακριτικές, αλλά σημαντικές. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι ολοκαίνουριος όπως και τα side skirts, η πίσω αεροτομή και ο διαχύτης. Νέας σχεδίασης είναι οι σφυρήλατες ζάντες 18″ και 19″, οι απολήξεις των εξατμίσεων έχουν μεγαλώσει, τα πίσω LED φωτιστικά σώματα είναι σκουρόχρωμα, τα παράθυρα είναι φιμέ και στο εσωτερικό συναντάμε σπορ bucket καθίσματα με δέρμα/Alcantara και ύφασμα, με το τιμόνι να έχει επενδυθεί με Alcantara.

Volkswagen-Golf-GTI-Clubsport-5366

Ο δίλιτρος, turbo κινητήρας, αποδίδει πλέον 265 άλογα, μοιράζοντας την “απόσταση” ανάμεσα στο Golf GTI Performance των 230 ίππων και το Golf R των 300 ίππων ακριβώς στη μέση. Επιπλέον, ο κινητήρας είναι εξοπλισμένος με λειτουργία boost που αυξάνει την μέγιστη ιπποδύναμη στα 290 άλογα για σύντομο χρονικό διάστημα. Η Volkswagen λέει ότι όλα αυτά τα στοιχεία σχεδιάστηκαν με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση των επιδόσεων του GTI. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 5,9 δευτερόλεπτα με το DSG (6 με το μηχανικό) με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 249 χλμ/ώρα με το DSG και τα 250 χλμ/ώρα με το χειροκίνητο. Η μέση κατανάλωση του ανέρχεται στα 6,9 λίτρα και οι εκπομπές CO2 στα 160 γρ/χλμ με το 6αρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ με το DSG τα αντίστοιχα νούμερα είναι 6,7 λίτρα/100 χλμ και 155 γρ/χλμ CO2.

Volkswagen-Golf-Sportsvan-R-Line-5339

Παράλληλα, στο περίπτερο της, η Volkswagen έχει και το Golf Sportsvan R-Line. Τα πακέτα προσθέτουν σπορ προφυλακτήρες, πλαϊνά μαρσπιέ, νέα γρίλια με χρωμιωμένες μπάρες, φιμέ πίσω φωτιστικά σώματα και χρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης. Στο εσωτερικό υπάρχουν σπορ καθίσματα, μαύρες/γκρι δερμάτινες επενδύσεις, μαύρη επένδυση οροφής, μαύρο επιλογέα ταχυτήτων και μπλε διακοσμητικές ραφές. Το R-Line Sports πακέτο δε, αποτελείται από σπορ ανάρτηση, χαμηλότερη κατά 15 mm, έχει νέες ρυθμίσεις στο σύστημα διεύθυνσης, νέες ζάντες 17″ και 18″ και φιμέ πίσω παράθυρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...