Έκθεση Φρανκφούρτης 2015: Mercedes V-Class AMG Line και AMG Vision Gran Turismo

Σχετικά άρθρα

mercedes (1)

Η Mercedes-Benz στην έκθεση της Φρανκφούρτης παρουσίασε και την AMG Line της V-Class, για εκείνους που θέλουν να αποκτήσουν ένα βανάκι με σπορ εμφάνιση και συμπεριφορά. Το αυτοκίνητο φέρει νέους προφυλακτήρες, μπροστά spoiler, πλαϊνά skirts, και AMG ελαφριές ζάντες 19″.

Έχει μεγάλα φρένα και 15 mm χαμηλότερη ανάρτηση και στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει το σύστημα Agility Control που προσφέρει μεταβλητή απόσβεση αναρτήσεων. Επίσης συναντάμε μεγάλη γυάλινη πανοραμική οροφή, δερμάτινες επενδύσεις, LED κρυφό φωτισμό, κεντρικό υποβραχιόνιο με ψύξη, ενώ εξοπλίζεται και με δύο θήκες για iPad.

mercedes amg vision gt (11)

Ακόμα, στο γερμανικό περίπτερο υπήρχε και το AMG Vision Gran Turismo, το πρωτότυπο που δημιούργησε αποκλειστικά για το Gran Turismo 6 και είχε παρουσιαστεί στην έκθεση του Los Angeles. Το διθέσιο πρωτότυπο διαθέτει μυώδες σχεδιασμό, LED φωτιστικά σώματα, LED γρίλια, και μηχανικά φορά έναν AMG V8 biturbo κινητήρα απόδοσης 585 ίππων με 800 Nm ροπής. Το spaceframe του είναι από αλουμίνιο έχοντας πολλά μέρη από carbon. Ζυγίζει 1.385 κιλά και έχει αναλογία 2,4 κιλών/ίππο.

Οι μηχανικοί της Mercedes-Benz στο Κέντρο ανάπτυξης στο Sunnyvale της Καλιφόρνια, κατασκεύασαν ένα αυτοκίνητο κλίμακας 1:1 το οποίο στέλνει τη κίνηση στους πίσω τροχούς. Τα φρένα του είναι κεραμικά και στο πίσω μέρος συναντάμε 8-πλες απολήξεις εξατμίσεων.

mercedes amg vision gt (6)

Το εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από την Formula 1, διαθέτοντας σπορ κόκκινα καθίσματα με μαύρο δάπεδο. Οι πόρτες του ανοίγουν προς τα πάνω, με τον σχεδιασμό τους να είναι έτσι, ώστε να δείχνουν ως επέκταση του ταμπλό. Το κοντέρ είναι ιδανικά τοποθετημένο στο πεδίο ορατότητας του οδηγού. Βρίσκεται πάνω από το αγωνιστικό τιμόνι με paddles, προβάλλοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως η ταχύτητα του αυτοκινήτου, οι στροφές του κινητήρα και η θερμοκρασία λειτουργίας.

Στο κέντρο του ταμπλό και στην οροφή υπάρχουν rocker διακόπτες όπως συναντά κανείς σε ένα τζετ αεροσκάφος, με την κολόνα του τιμονιού να διεισδύει στο χώρο του κινητήρα, δημιουργώντας μια οπτική σύνδεση μεταξύ του οδηγού και της καρδιάς αυτού του supercar.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...