Η Peugeot ετοιμάζει το 2008 GTi;

Σχετικά άρθρα

peugeot-2008-gti-performance-crossover-reportedly-coming-in-2016-99956_1

Σύμφωνα με Γαλλικά δημοσιεύματα, η Peugeot ετοιμάζεται να ανεβάσει την θερμοκρασία στην κατηγορία των μικρών SUV, δημιουργώντας και λανσάροντας μία γρήγορη έκδοση του 2008 που θα ανταγωνίζεται προτάσεις όπως το Nissan Juke Nismo, το Mini Countryman Cooper S ή το επερχόμενο, Abarth 500X.

Το μοντέλο, αναμένεται να κινείται από τον γνωστό, 1.6 THP που χρησιμοποιείται και στο 208 GTi, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, η απόδοση του θα μειωθεί στα 175 άλογα. Στόχος της Peugeot δηλαδή δεν είναι τόσο ένα καυτό SUV που θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο, αλλά περισσότερο ένα “θερμό” μοντέλο που χάρη στον αρκούντως ισχυρό κινητήρα, το 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, το αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης και το στήσιμο της Peugeot Sport, θα προσφέρει χαμόγελα σε πιο ενθουσιώδεις οδηγούς.

Σχεδιαστικά, μπορούμε να περιμένουμε τις κλασικές αλλαγές στους προφυλακτήρες και τα μαρσπιέ, διπλές απολήξεις για την εξάτμιση και ελαφρώς διαφοροποιημένο εσωτερικό για να τονιστεί ο sporty χαρακτήρας του μοντέλου. Δυστυχώς, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 2008 GTi δεν θα προσφέρεται αρχικά στην Ευρώπη. Προορίζεται κατά βάση για την Ασία και την Ν. Αμερική αλλά αν τελικά πωληθεί και στην ήπειρο μας, η τιμή του θα είναι κοντά στα €28.000. Το λανσάρισμα του τοποθετείται εντός του 2016, οπότε λίγη υπομονή για να δούμε αν το δημοσίευμα επαληθεύεται ή διαψεύδεται.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέο Peugeot 5008

Η Peugeot παρουσίασε σήμερα τη νέα γενιά του 5008. Το αυτοκίνητο βασίζεται στην πλατφόρμα STLA Medium, την ίδια που φέρει το νέο 3008 και...

Σε περιορισμένη παραγωγή η BMW M3 CS Touring

Η BMW έχει ξεκινήσει τις δοκιμές ανάπτυξης της Touring έκδοσης της M3 CS, με το αυτοκίνητο να φορά τον 3,0-λιτρο εξακύλινδρο twin-turbo κινητήρα απόδοσης...