Η Google κατοχυρώνει τεχνολογία “car-to-car video”

Σχετικά άρθρα

Google-Patent-002

Η επικοινωνία μεταξύ οχημάτων θεωρείται από πολλούς το επόμενο λογικό βήμα στην τεχνολογία αυτοκινήτων και αν ισχύει αυτό, η Google δεν θα μπορούσε να μην έχει το δικό της σύστημα. Γι’ αυτό, κατοχύρωσε μία πατέντα που στοχεύει στο να κάνει την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Για να δουλέψει η πατέντα, τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι εφοδιασμένα με μία κάμερα στο εμπρός μέρος, έναν αναμεταδότη και έναν δέκτη. Όταν η κάμερα εντοπίσει ένα πρόβλημα στον δρόμο –για παράδειγμα ένα εμπόδιο- ξεκινά την εγγραφή και βάζει στο κλιπ metadata όπως το μέγεθος, η θέση του εμποδίου, αν αυτό κινείται κλπ. Όλες αυτές οι πληροφορίες, μεταδίδονται σε αυτοκίνητα που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία του εμποδίου κι έτσι όλοι οι ενδιαφερόμενοι, γνωρίζουν γι’ αυτό το εμπόδιο πριν καν το δούνε.

Στην πατέντα, η Google λέει πως δίνει την δυνατότητα στους οδηγούς να βλέπουν πολύ πιο μπροστά στον δρόμο και “κατά συνέπεια, να αποκτούν μία όραση ακτίνων Χ για να δούνε μπροστά από άλλα οχήματα”.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...