Η κόρη του Paul Walker μηνύει την Porsche

Σχετικά άρθρα

Paul Walker

Η κόρη του Paul Walker, η 16χρονη Meadow Walker κατέθεσε μήνυση κατά της Porsche, υποστηρίζοντας πως ο πατέρας της θα ήταν ακόμα ζωντανός αν η Carrera GT που οδηγούσε ο φίλος του Walker, Roger Rodas, με τον Walker να βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού, δεν είχε σχεδιαστικά λάθη.

Αυτά, όπως αναφέρει στην μήνυσή της η κόρη του διάσημου ηθοποιού, συνέβαλαν στην απώλεια της ζωής του, μιας και ο πατέρας της, όπως λέει στη μήνυση, δεν σκοτώθηκε κατά την πρόσκρουση της Carrera GT στη κολόνα και στα δέντρα, αλλά έχασε τη ζωή του από τη φωτιά που προκάλεσε το ατύχημα. Οι δικηγόροι της υποστηρίζουν πως η ζώνη ασφαλείας του Walker, τον τράβηξε πίσω με δύναμη σπάζοντας τα πλευρά του και τη λεκάνη του και έτσι ο ηθοποιός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητο, το οποίο μετά από ενάμιση λεπτό τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στην μήνυση, οι δικηγόροι υποστηρίζουν πως η Carrera GT δεν διέθετε επαρκή χαρακτηριστικά ασφαλείας που θα μπορούσε να αποτρέψει το ατύχημα, όπως ηλεκτρονικό σύστημα ευστάθειας, ενώ ισχυρίζονται πως η φωτιά προκλήθηκε από ελαττωματικές γραμμές παροχής καυσίμου.

Παρότι το επίσημο πόρισμα των αρχών για το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή στον ηθοποιό στις 30 Νοεμβρίου 2013, αναφέρει πως αιτία της συντριβής ήταν η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτυχθεί (130-150 χλμ/ώρα), στη μήνυση της, η κόρη του Walker ισχυρίζεται πως η ταχύτητα ήταν μεταξύ 100 και 115 χλμ/ώρα όταν χάθηκε ο έλεγχος του οχήματος. Οι δικηγόροι της κόρης του Walker, ισχυρίζονται ότι η Porsche γνώριζε ότι η Carrera GT είχε “ιστορικό σε ζητήματα αστάθειας και ελέγχου” και υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να έχει λυθεί με την τοποθέτηση ESP. Όπως λένε μάλιστα η εταιρεία σκόπιμα αποφάσισε να μην εγκαταστήσει το εν λόγω σύστημα στην Carrera GT αν και ήταν στον βασικό εξοπλισμό όλων των άλλων μοντέλων. Όπως αναφέρει ο δικηγόρος της 16χρονης:

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι η Porsche Carrera GT είναι ένα επικίνδυνο αυτοκίνητο. Δεν πρέπει να είναι στους δρόμους. Και εμείς δεν θα έπρεπε να μην έχουμε τον Paul Walker και τον φίλο του Roger Rodas.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

10.000 νεκροί από τροχαία συμβάντα σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), το 2022 στην Ε.Ε περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...

Εγνατία Οδός: Ακριβαίνουν τα διόδια έως και 120%. Στις ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Egis η παραχώρηση της για 35 χρόνια

Οι υπουργοί Υποδομών και Οικονομίας υπέγραψαν σήμερα την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις αυξήσεις στα διόδια της Εγνατίας Οδού και αναμένεται η δημοσίευσή της...
Autoblog.gr