Οι τιμές της Carrera GT έχουν πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια και ένα από τα 1.270 αυτοκίνητα που κατασκεύασε η Porsche θα βγει σε δημοπρασία στα μέσα του επόμενου μήνα στο Pebble Beach.

Το γερμανικό supercar είναι ειδική παραγγελία από τον πρώτο ιδιοκτήτη, ώστε να βαφτεί στο κόκκινο Rosso Fuoco χρώμα της Ferrari, προκειμένου να ταιριάζει με τη συλλογή του από τα αυτοκίνητα της ιταλικής εταιρίας που είχε στο γκαράζ του.

H βαφή έγινε από την Karosserie – μια από τις καλύτερους εταιρίες και ειδική στα οχήματα που κερδίζουν βραβεία στα Concours- και το κόστος άγγιξε το 5ψήφιο νούμερο.

Είναι η 728η Carrera GT που κατασκεύασε η Porsche και μια από τις 644 που πουλήθηκαν στις ΗΠΑ. Μηχανικά φορά τον ατμοσφαιρικό V10 5,7 λίτρων κινητήρα απόδοσης 612 ίππων, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει διανύσει μόλις 5.586 χιλιόμετρα.
