Οι φτωχοί άνθρωποι είναι πιο πιθανό να πεθάνουν σε τροχαία ατυχήματα

Σχετικά άρθρα

car crash

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα της American Journal of Epidemiology, σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, οι άνθρωποι που έχουν μόνο απολυτήριο λυκείου, χάνουν τη ζωή τους σε ποσοστό 7,5 θανάτους ανά 100 εκατ. διανυθέντα μίλια, όταν οι άνθρωποι με πτυχίο πανεπιστημίου, έχουν αντίστοιχο ποσοστό 2,5 θανάτους ανά 100 εκατομμύρια διανυθέντα μίλια. Η έρευνα αναφέρει πως οι θάνατοι από τροχαία ατυχήματα στις Η.Π.Α έχει μειωθεί, χάρη στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα, και στους αυστηρότερους κανονισμούς ασφαλείας.

Η έρευνα έδειξε πως οι θάνατοι ανθρώπων, ηλικίας 25 ετών και άνω, που δεν έχουν απολυτήριο λυκείου, που σχετίζονται με τροχαία ατυχήματα παρουσιάζουν αύξηση, αλλά δεν βρήκε ενδείξεις που να δείχνουν πως το ποσοστό των τελειόφοιτων πανεπιστημίου είναι και ασφαλέστεροι οδηγοί. Το μόνο μπόρεσε να συνδυάσει είναι το γεγονός πως τα ακριβότερα αυτοκίνητα είναι και ασφαλέστερα, και πως οι Αμερικάνοι με καλύτερη μόρφωση, τείνουν να είναι και πλουσιότεροι. Οι άνθρωποι με μικρότερη μόρφωση, τείνουν να είναι φτωχότεροι και άρα να έχουν παλαιότερα, λιγότερο ασφαλές αυτοκίνητα, με λιγότερο εξοπλισμό ασφαλείας (λιγότερο αερόσακοι και απουσία συστήματος αυτόματης πέδησης).

Στις σχετικές ειδήσεις, το Ιnsurance Institute for Highway Safety (IIHS) εξέδωσε πρόσφατα έναν κατάλογο με τα ασφαλέστερα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, κατάλληλα για έναν αρχάριο οδηγό, που μπορείς να τα βρεις στο video που ακολουθεί.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

10.000 νεκροί από τροχαία συμβάντα σε επαρχιακές οδούς στην ΕΕ το 2022

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC), το 2022 στην Ε.Ε περίπου 10.000 άνθρωποι έχασαν τη...

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr