Οι Η.Π.Α αναρωτιούνται γιατί οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν τόσα Toyota

Σχετικά άρθρα

ISIS-toyota

Το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α ζητά από την Toyota στοιχεία και εξηγήσεις γιατί οι τζιχαντιστές του ISIS έχουν στη κατοχή τους τόσα πολλά Land Cruiser και Hilux. Σε διάφορα προπαγανδιστικά video του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στη Λιβύη, φαίνεται δεκάδες αυτοκίνητα της Toyota, με την εταιρία να δηλώνει πως παίρνει μέρος σε μια ευρύτερη έρευνα του αμερικανικού Δημοσίου, εξετάζοντας πιο προσεκτικά πώς λειτουργούν οι διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και η ροή του κεφαλαίου στην Μέση Ανατολή. Ο Ed Lewis, εκπρόσωπος της Toyota δήλωσε στο CNN:

Η Toyota συμμορφώνεται πλήρως με τους νόμους και τους κανονισμούς της κάθε χώρας ή περιοχής όπου δραστηριοποιούμαστε και απαιτούμε από τους αντιπροσώπους και διανομείς μας να κάνουν το ίδιο. Υποστηρίζουμε την έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και τη ροή των κεφαλαίων και εμπορευμάτων στη Μέση Ανατολή

Ο Ed Lewis τόνισε πως είναι αδύνατο για οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία να ελέγξει πλήρως το πώς θα μπορούσαν να υπεξαιρεθούν, κλαπούν ή μεταπωληθούν οχήματα, από άλλους ανθρώπους, ενώ πρότεινε η έρευνα να γίνει σε μια σειρά από ιδιωτικές εταιρείες.

Η Toyota έχει μια αυστηρή πολιτική να μην πουλάει οχήματα σε πιθανούς αγοραστές οι οποίοι μπορεί να τα χρησιμοποιούν ή να τα τροποποιήσει για παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές δραστηριότητες, και έχουμε την υποχρέωση να βοηθήσουμε στην πρόληψη, ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα προϊόντα μας για παράνομη στρατιωτική χρήση.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις εταιρείες από τις οποίες έχει ζητήσει πληροφορίες, αλλά είπε ότι υπάρχει μια συνεχής προσπάθεια να κατανοήσει τη χρηματοδότηση του ISIS.

Σύμφωνα με τη συνήθη προσέγγισή μας για την κατανόηση των οικονομικών δραστηριοτήτων του Ισλαμικού Κράτους, συνεργαζόμαστε στενά με τους ξένους ομολόγους μας στα ενδιαφερόμενα μέρη σε όλο τον κόσμο,

αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών. Ο Ιρακινός πρέσβης στις HΠA δήλωσε στο ABC πως η κυβέρνηση του θεωρεί πως το Ισλαμικό Κράτος απέκτησε εκατοντάδες εντελώς καινούργια Toyota τα τελευταία χρόνια. Στα βίντεο του ISIS εμφανίζονται ακόμα αυτοκίνητα από άλλες εταιρείες, όπως της Mitsubishi, της Hyundai και της Isuzu.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...