1444374343734

Αυτό το Σαββατοκύριακο διεξάγεται ο θρυλικός αγώνας Bathurst 1000 στο Mount Panorama της Αυστραλίας αλλά το τριήμερο δεν ξεκίνησε καλά. Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών και για την ακρίβεια, το πρώτο 5-λεπτο, ο Chaz Mostert έχασε τον έλεγχο του Prodrive Ford Falcon αφού χτύπησε ελαφρά σε μία μπαριέρα. Από εκεί και πέρα, το αυτοκίνητο πήγαινε από τοίχο σε τοίχο μέχρι που τελικά σταμάτησε στη μέση της πίστας.

Δεδομένης της σφοδρότητας της σύγκρουσης, με χαρά αναφέρουμε ότι ο Mostert –που το 2014 κέρδισε τον αγώνα- είχε τις αισθήσεις του και δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Αυτό δεν σημαίνει ότι γλύτωσε τον τραυματισμό. Δυστυχώς, ο οδηγός έσπασε το αριστερό του πόδι καθώς και τον καρπό του αλλά όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Tim Edwards “τα σπασμένα κόκαλα γιατρεύονται”.

Επίσης ευτυχώς, οι marshals που βρίσκονταν στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας απέφυγαν τραυματισμούς που θα μπορούσαν να απειλούν τη ζωή τους. 4 από τους 5 marshals υπέστησαν ελαφρούς τραυματισμούς ενώ ο πέμπτος υπέστη πιο σοβαρό τραυματισμό στο στήθος αλλά όπως είπαμε, δεν κινδυνεύει.