Κατά 95% έτοιμη η πίστα στο Μεξικό, έτοιμη για έλεγχο η άσφαλτος

Σχετικά άρθρα

autodromo hermanos rodriguez

Για την 1η Νοεμβρίου είναι προγραμματισμένο το Grand Prix στο Μεξικό. Το Αutodromo Ηermanos Ρodriguez έχει υποστεί αλλαγές, προκειμένου να τηρεί όλα στα στάνταρ που ορίζουν οι κανονισμοί, ενώ αλλαγές υπάρχουν και στη χάραξη της πίστας, με την Peraltada να… δολοφονείται για χάρη της ασφάλεια και της χωρητικότητας.

Κάτι λιγότερο από δύο εβδομάδες μένουν για βρεθούν ξανά τα μονοθέσια στο Μεξικό, όμως η πίστα δεν είναι 100% ολοκληρωμένη. Οι κακές καιρικές συνθήκες έφεραν τους μηχανικού λίγο πίσω στο πρόγραμμα, όμως, σύμφωνα με υπεύθυνο του αγώνα, Federico Gonzalez, η άσφαλτος είναι πλέον έτοιμη για έλεγχο από τη FIA, τη στιγμή που γενικότερα οι εγκαταστάσεις θέλουν ακόμα ένα 5% για να ολοκληρωθούν.

Εξακολουθεί να υπάρχει λίγη δουλειά εδώ κι εκεί, -όπως το βάψιμο- στους κοινόχρηστους χώρους για τον κόσμο που θα παρακολουθήσει τον αγώνα. Δουλεύουμε σκληρά σε αυτό, είμαστε στο 95%, έτσι είμαστε λίγο πίσω στο πρόγραμμα, αλλά παραμένουμε αισιόδοξοι ότι όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Είχαμε λίγη καθυστέρηση στην άσφαλτο, αλλά τώρα έχουμε τελειώσει εντελώς εκεί. Η βροχή το έκανε δύσκολο, αλλά ο Tilke ήρθε εδώ μαζί με τον Dr. Rainer Harat, τον πιο σημαντικό μηχανικό για την άσφαλτο. Ήρθε και είδε τα πάντα, κι έκανε κάποιες αλλαγές. Έτσι, όλοι είμαστε ικανοποιημένοι.

Ο Sergio Perez ήταν στο βάθρο στον περασμένο αγώνα, κάτι που, σύμφωνα με τον Gonzalez, ανέβασε το ενδιαφέρον του κόσμου για τον αγώνα στην πατρίδα τους, επομένως υπήρξαν καλύτερες πωλήσεις, ενώ το sold out δεν είναι μακριά, με τη χωρητικότητα των κερκίδων να είναι κοντά στις 100.000 θέσεις.

Το βάθρο του Perez σίγουρα βοήθησε· δε θα μπορούσε να είχε έρθει σε καλύτερη στιγμή, πραγματικά. Φαίνεται πως όλα είχαν σχεδιαστεί από πριν. Αυτό βοήθησε, γιατί ο Checo Perez είναι ένας εθνικός ήρωας. Ήταν παντού στις φωτογραφίες, τις εφημερίδες, και αυτό βοήθησε να πουλήσουμε περισσότερα εισιτήρια, αλλά και το ενδιαφέρον του κόσμου που θα παρακολουθήσει τον αγώνα αυξήθηκε. Αν το κάνει και πάλι στο Austin, τότε θα είναι ό,τι καλύτερο.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...