Με άσφαλτο στρώνεται και η έξοδος της Parabolica… Παρελθόν και η Peraltada από το Μεξικό.

Σχετικά άρθρα

AU1218498

Άλλη μια θρυλική στροφή χάνει ένα μεγάλο κομμάτι από τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της και τις δυσκολίες που βάζει στους πιλότους. Πρόκειται για την τελευταία στροφή της πίστας της Monza, την Parabolica, της οποίας η έξοδος ήδη στρώνεται με άσφαλτο, αντί της αμμοπαγίδας που υπήρχε εκεί και “τιμωρούσε” τα λάθη. Με δεδομένο πως δεν συντρέχουν λόγοι ασφαλείας, πραγματικά είναι να απορεί κανείς γιατί οι υπεύθυνοι της πίστας προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, όταν προσπαθούν να σώσουν το συγκεκριμένο αγώνα.

Οι πρώην πιλότοι Jerome D’Ambrosio και Karun Chandhok, σχολίασαν αρνητικά το γεγονός μέσω twitter. Ο Ινδός ανάρτησε στο λογαριασμό του:

Μάλιστα, η Parabolica στη Monza έχει πλέον άσφαλτο στην εξωτερική. Άλλη μια τρομερή στροφή που θα χάσει τη δυσκολία της…

Με τον D’Ambrosio να συμπληρώνει πως:

Η Parabolica δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…

Εγώ δεν έχω παρά να συμφωνήσω και με τους δυο. Μένοντας στις -τουλάχιστον ατυχείς- αλλαγές στις πίστες, να μεταφερθούμε σε αυτή του Μεξικό, που θα φιλοξενήσει του χρόνου τα μονοθέσια της Formula 1. Ο αντιπρόεδρος της FIA, Jose Abed, επιβεβαίωσε πως η περίφημη στροφή-φόβητρο Peraltada, θα πάψει να υπάρχει μετά τις αλλαγές που θα γίνουν στο σιρκουί.

Πρώτος λόγος, είναι η επικινδυνότητα της παλιάς, με μεγάλη κλίση, στροφής και δεύτερος λόγος, είναι ότι χρειαζόμαστε να φιλοξενήσουμε άλλους 40.000 θεατές.

Μάλιστα, υπάρχουν σκέψεις το Μεξικό να αντικαταστήσει το Abu Dhabi, ως ο τελευταίος -διπλών πόντων- αγώνας της χρονιάς. Ο χαρακτήρας μιας πίστας είναι που εξιτάρει οδηγούς και θεατές, ιδιαίτερα στην υπερ-ασφαλή σύγχρονη Formula 1. Ο χαρακτήρας είναι που κάνει στιγμές όπως το προσπέρασμα του Nigel Mansell στον Gerhard Berger από την εξωτερική στην Peraltada, να μένουν για πάντα χαραγμένες στις μνήμες των φίλων του σπορ.

https://www.youtube.com/watch?v=V2g1yrGputA

ΠηγήTwitter

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...