Η Toro Rosso λέει όχι στον αναβαθμισμένο κινητήρα της Renault

Σχετικά άρθρα

Toro Rosso

Μετά από πολλούς αγώνες, η Renault θα έχει μαζί της στο Austin ένα αναβαθμισμένο power unit, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για χρήση 11 από τις 12 «μάρκες» που είχαν οι Γάλλοι από την αρχή της σεζόν. Όπως τόνισε, όμως, ο Remi Taffin, δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η χρησιμοποίηση του νέου Energy F1-2015 από τις ομάδες.

Ο ισχυρισμός του Γάλλου βρίσκει εφαρμογή στα λόγια του Carlos Sainz. Ο οδηγός της Toro Rosso επιβεβαιώνει πως η ομάδα του δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον νέο κινητήρα, καθώς δε θέλει να πάρει ποινή θέσεων, πιστεύοντας ότι η αναβάθμιση δεν είναι τόσο σημαντική.

Θα μείνουμε με το παλιό power unit για το υπόλοιπο της σεζόν. Δεδομένου ότι θα πάρουμε ποινή και θα ξεκινήσουμε τελευταίοι, ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι τελευταίες πίστες είναι παρόμοιες με το Austin. Έτσι, νομίζω ότι είναι υπερβολικό και δεν αξίζει να ξεκινήσουμε τελευταίοι. Θα μείνουμε στον κινητήρα που έχουμε, ο οποίος είναι καλός για να τερματίσουμε τη σεζόν.

Είναι σημαντικό να τελειώσουμε τη σεζόν τώρα, επειδή έχουμε 4 αγώνες, και οι πίστες δε θα είναι κακές για εμάς. Ήδη έχουμε χάσει βαθμούς στα μέσα της σεζόν. Πρέπει να έχουμε καλές κατατακτήριες και να αγωνιστούμε σκληρά για τη 10άδα στους τελευταίους αγώνες. Επομένως, δε θέλω να πάρω περισσότερες ποινές.

Carlos Sainz

Όσο για το ζήτημα του κινητήρα που θα χρησιμοποιεί η Toro Rosso τη νέα σεζόν, ο Ισπανός είναι σίγουρος πως η λύση είναι θέμα χρόνου να βρεθεί, κάτι που ελπίζει να γίνει γρήγορα, προκειμένου οι μηχανικοί του να ξεκινήσουν τη δουλειά πάνω στην STR11.

Από την πλευρά των οδηγών και των μηχανικών, όλοι είναι χαλαροί για το θέμα του κινητήρα, ακόμα κι αν δεν έχουμε υπογράψει συμβόλαιο. Νομίζω πως όλα είναι στραμμένα προς τη σωστή κατεύθυνση. Προσωπικά, δε με ενδιαφέρει. Είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε λύση και πραγματικά το ελπίζω. Είναι θέμα χρόνου, ελπίζω να τελειώσουν όλα γρήγορα, ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε τη δουλειά πάνω στην ερχόμενη σεζόν. Νομίζω ότι αυτό θα γίνει αρκετά σύντομα. Ελπίζω αυτή ή την επόμενη εβδομάδα, για να επικεντρωθούμε στο μέλλον.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από τη Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...