Το Tesla Autopilot αποδεικνύει πως η αυτόνομη τεχνολογία δεν είναι ακόμη έτοιμη 100%

Σχετικά άρθρα

Tesla Autopilot

Η Tesla προσφέρει πλέον τη λειτουργία Autopilot στα μοντέλα της, μια ημιαυτόνομη λειτουργία οδήγησης, την οποία ο Elon Musk την χαρακτήρισε πως ακόμη και σήμερα βρίσκεται σε δοκιμαστική, beta, έκδοση, ενώ η εταιρία τονίζει πως ο οδηγός θα πρέπει να διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος ανά πάσα στιγμή.

Δεκάδες video έχουν ανέβει στο YouTube τις περασμένες ημέρες που δείχνουν το Autopilot να κάνει λάθη, λάθη που αν οι οδηγοί τους δεν ήταν συγκεντρωμένοι, τότε θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε ατύχημα.

H Tesla κατά την παρουσίαση της λειτουργίας ξεκαθάρισε πως το σύστημά της λειτουργεί μόνο στον αυτοκινητόδρομο, αλλά επειδή ο άνθρωπος είναι περίεργο όν, όπως θα δεις στα video δοκιμάζει το σύστημα σε εξόδους αυτοκινητοδρόμου αλλά και σε επαρχιακούς δρόμους. Δεν θέλω να σκεφτώ το τι θα γραφτεί στα media στη περίπτωση εκείνη που συμβεί ένα ατύχημα και ο οδηγός ρίξει το βάρος στο σύστημα Autopilot της Tesla. Χιλιάδες γραμμές κειμένου θα γραφτούν από τους δημοσιογράφους όλου του κόσμου, με μια μερίδα να κατηγορεί την Tesla για το σύστημα της, με μια άλλη να κατηγορεί τον οδηγό, ενώ θα βρεθούνε και εκείνοι που θα σταθούν ενάντια της αυτόνομης τεχνολογίας.

Το μόνο που μπορώ να κάνω εγώ από τη μεριά μου είναι να δώσω μια συμβουλή στους κατόχους των μοντέλων της Tesla. Μην παίρνετε τα χέρια σας από το τιμόνι του αυτοκινήτου σας, ακόμη και όταν θέσετε σε λειτουργία το Autpilot. Μια δοκιμαστική λειτουργία είναι η οποία αποδεικνύει πως η εποχή όπου τα αυτοκίνητα θα οδηγούν μόνα τους, είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά. Η έννοια του χρόνου εξάλλου είναι σχετική, σύμφωνα με τον Αϊνστάιν.

ΠηγήCNET

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...