Hamilton: Δεν υπάρχει κάποιος οδηγός που θέλω να φτάσω μετά τον Senna

Σχετικά άρθρα

_89P6605

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes κατάφερε χθες να κερδίσει τον αγώνα στις Η.Π.Α. και μαζί τον τρίτο τίτλο της καριέρας του στην Formula 1. Ένα επίτευγμα που τον έφερε μαζί με σπουδαίους πιλότους του παρελθόντος όπως οι Lauda, Brabham και Stewart, αλλά κυρίως με το είδωλό του, τον Ayrton Senna. Πάνω από τον Βραζιλιάνο βρίσκονται μόνο οι Prost, Fangio και Schumacher -και ο εν ενεργεία Vettel– όμως ο Hamilton δεν ενδιαφέρεται να πιάσει κάποιον από αυτούς, αφού ο στόχος του επετεύχθη.

Νομίζω για τον Sebastian, που είναι από την ίδια χώρα, θα είναι στόχος του να πιάσει τον Schumacher. Για εμένα, στόχος μου πάντα ήταν να φτάσω τους τρεις που είχε ο Ayrton. Δεν ήταν από την ίδια χώρα με εμένα, αλλά ήταν ο άνθρωπος που με ενέπνευσε όταν ήμουν νεαρός. Δεν ξέρω τι θα κάνω μετά, αλλά δεν υπάρχει κανείς που να θέλω να φτάσω ή να μιμηθώ από εδώ και πέρα.

Ο Lewis ήταν κατακλυσμένος από συναισθήματα χαράς μετά το τέλος του αγώνα και δεν θέλησε να τοποθετήσει κάποιον άλλο στόχο για το μέλλον. Αυτό σίγουρα θα αλλάξει αργότερα, αφού η προσωπικότητα ενός αθλητή, και πόσο μάλλον ενός πρωταθλητή, δύσκολα θα του επιτρέψει να μάχεται για οτιδήποτε άλλο πέρα από την πρώτη θέση και τον τίτλο.

Είπα πριν από έναν αγώνα, πως νιώθω σαν να κρατάω τη σκυτάλη για τον εαυτό μου και τον Ayrton και θα τη μεταφέρω για όσο μπορώ και όσο καλύτερα μπορώ. Είναι μια πολύ συγκινητική εμπειρία, ειδικά με την ισοφάριση του Ayrton, που σήμαινε τόσα πολλά για μένα και το ίδιο κάνει ακόμα και σήμερα, κι αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός.

Είναι δύσκολο να βρεις τις λέξεις. Κάθομαι εδώ, θυμάμαι το πρώτο μου βρετανικό πρωτάθλημα, όπου ο μπαμπάς μου και εγώ γυρνάγαμε στο σπίτι τραγουδώντας τους πρωταθλητές, και απλά είναι τρελό να σκεφτείς πως είμαι τρεις φορές πρωταθλητής της F1.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...