Αυτή η διαφήμιση της BMW Σειράς 3 βλακωδώς απαγορεύτηκε από την Αγγλία

Σχετικά άρθρα

526152

Όσο ιντριγκαδόρικος είναι ο τίτλος, άλλος τόσο ηλίθιος είναι ο λόγος που η παρακάτω διαφήμιση σταμάτησε να προβάλλεται στην Αγγλία. Το αντίστοιχο ΕΣΡ του Ηνωμένου Βασιλείου (ASA) έλαβε τρεις καταγγελίες από τηλεθεατές σχετικά με τη διαφήμιση της BMW, με τίτλο “Made for Curves”, δηλώνοντας ότι προωθεί την επικίνδυνη οδήγηση. Το video δείχνει την ανανεωμένη Σειράς 3 να κινείται σε ένα δρόμο γεμάτο στροφές και να ακούγεται “οι στροφές σε προσκαλούν” και αμέσως μετά ο οδηγός αλλάζει ταχύτητα και η κάμερα εστιάζει στο στροφόμετρο.

Σε δήλωση που εξέδωσε την Τρίτη, η ASA σημείωσε ότι η γρήγορη επιτάχυνση και η υπερβολική ταχύτητα δεν αναφέρεται σαφώς στη διαφήμιση, επισημαίνοντας:

Ωστόσο, διαπιστώσαμε ότι [η διαφήμιση] έδειξε το αυτοκίνητο, που κινείται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου από διάφορες γωνίες, μέσα σε διαδοχικές γρήγορες στροφές, συμπεριλαμβανομένου μερικών εναέριων πλάνων παρακολούθησης των κινήσεών, καθώς και πλάνα αλλαγής ταχυτήτων και του ταχύμετρου του οχήματος που αυξάνεται ραγδαία. Θεωρήσαμε ότι αυτό έδωσε την εντύπωση ότι το αυτοκίνητο που απεικονίζεται κινείται με σημαντική ταχύτητα κατά μήκος της παραλιακής οδού

Με τον οργανισμό να συνεχίζει το παραλήρημα του:

Θεωρήσαμε ότι η ικανότητα χειρισμού του οχήματος δεν είχε δειχθεί μέσα σε ένα σαφές πλαίσιο ασφάλειας, το οποίο ήταν απαίτηση του Κώδικα. Επειδή η διαφήμιση προκάλεσε εμμέσως τον θεατή να οδηγήσει με ταχύτητα στις στροφές, θεωρήσαμε ότι ενθαρρυμένοι δυνητικά την επικίνδυνη και ανεύθυνη οδήγηση. Για τους λόγους αυτούς, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η διαφήμιση παραβαίνει τον ΚΟΚ.

Η απάντηση της BMW ήρθε με τη μορφή δήλωσης, που λέει ότι η διαφήμιση δεν περιέχει αναφορές σε γρήγορη ή επιθετική οδήγηση, παρά μόνο να “τολμήσουν”, ώστε να απολαύσουν το ταξίδι τους.

https://www.youtube.com/watch?v=QEbPWmnvS90

Bonus: Δες τις υπόλοιπες διαφημίσεις που έδωσε στη δημοσιότητα η BMW για την προώθηση της ελαφρώς ανανεωμένης Σειράς 3

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...