20151109_103326

Την προηγούμενη Τετάρτη και μετά την λήξη ενός αυτοκινητιστικού event σε πίστα καρτ στο Κορωπί, οι αστυνομικοί του τμήματος τροχαίας Ελληνικού και της ΟΕΠΤΑ έκαναν ελέγχους για την αντιμετώπιση αυτοσχέδιων αγώνων.

Το αποτέλεσμα ήταν να κατασχεθεί ένα βελτιωμένο αυτοκίνητο, το γνωστό το Lada 2104 με 400 άλογα, που παλιότερα είχε ανοίξει (;) με μια Porsche 911 GT2 RS (ή έστω look 911 GT2 RS) στην Αττική οδό.

corvette

Τα υπόλοιπα τέσσερα, τα οποία είναι μια βελτιωμένη Chevrolet Corvette, μια Toyota Supra προετοιμασμένη για dragster με ενσωματωμένο αλεξίπτωτο, μια drift-spec BMW E36 και ένα VW Golf 4, οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, προκειμένου να υποβληθούν σε λεπτομερέστερο έλεγχο της νομιμότητας (ταξινόμηση, χορήγηση άδειας κυκλοφορίας, υπερκυβισμός κινητήρα κ.λπ.) της κυκλοφορίας τους. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να διαβάσεις στο δελτίο τύπου της Τροχαίας που ακολουθεί. [Ευχαριστώ όλους για το tip]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Δελτίο Τύπου Γ.Ε.Δ. Αττικής σχετικά με τα αποτελέσματα αστυνομικής επιχείρησης για την αποτροπή διεξαγωγής αυτοσχέδιων αγώνων

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και τροχονομικών ελέγχων, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και λοιπών επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των πολιτών, πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες της 4 προς 5-11-2015 ειδική εξόρμηση στην περιοχή του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού, με τη συνδρομή των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.).

Κατά την ανωτέρω δράση συνελήφθησαν τρείς (3) ημεδαποί οδηγοί και συγκεκριμένα, ένας για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών και δύο για παραποίηση κινητήρα και λοιπών χαρακτηριστικών των οχημάτων.

Περαιτέρω διενεργήθηκαν εξήντα πέντε (65) τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά είκοσι επτά (27) παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα και αναλυτικά:

  • Τέλεση αυτοσχέδιων αγώνων: -1-
  • Επικίνδυνοι ελιγμοί: -1-
  • Πρόκληση υπερβολικών θορύβων: -4-
  • Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -1-
  • Υπερβολική ταχύτητα: -11-
  • Στέρηση άδειας οδήγησης: -2-
  • Μεμβράνες υαλοπινάκων (φιμέ τζάμια): -2-
  • Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -5-

Επιπρόσθετα, κατασχέθηκε ένα (1) όχημα και ακινητοποιήθηκαν άλλα τέσσερα (4), τα οποία θα οδηγηθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, προκειμένου να υποβληθούν σε λεπτομερέστερο έλεγχο της νομιμότητας (ταξινόμηση, χορήγηση άδειας κυκλοφορίας, υπερκυβισμός κινητήρα κ.λπ.) της κυκλοφορίας τους.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκαν δικογραφίες οι οποίες και θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

[/learn_more]