Αρχική Κατασκευαστές Audi Οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες της VW δεσμεύονται να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας

Οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες της VW δεσμεύονται να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας

5
Οι δισεκατομμυριούχοι ιδιοκτήτες της VW δεσμεύονται να προστατεύσουν τις θέσεις εργασίας
Wolfgang Porsche
Wolfgang Porsche
Wolfgang Porsche

Κάποια από τα μεγάλα κεφάλια του VW Group, όπως ο Wolfgang Porsche, ο πρόεδρος της Porsche Automobil Holding SE που έχει το 52,2% των μετοχών του Γερμανικού ομίλου και οι Louise Kiesling, Hans-Michel Piëch και Ferdinand Oliver Porsche, μίλησαν χθες σε 20.000 υπαλλήλους της εταιρίας στο εργοστάσιο του Wolfsburg, επιβεβαιώνοντας τους την στήριξη της διοίκησης πως κανένας υπάλληλος δεν θα χάσει τη δουλειά του, λόγω του σκανδάλου με την χειραγώγηση των εκπομπών ρύπων σε περισσότερα από 11 εκατ. αυτοκίνητα. Ο Wolfgang Porsche είπε:

Οι θέσεις εργασίας αποτελούν ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Αυτό το στοιχείο δεν πρέπει να σπαταληθεί.

Οι υπάλληλοι της VW θα πάρουν αναγκαστική άδεια δύο εβδομάδων κατά τη διάρκεια των φετινών Χριστουγέννων, λόγω της πτώσης των πωλήσεων που βλέπει η γερμανική εταιρία τους τελευταίους δύο μήνες, με την VW να ανακοινώνει προ μερικών ημερών την μείωση των εκδόσεων των μοντέλων της και των διαθέσιμων επιπέδων εξοπλισμού, όπως και των bonus των ανώτερων στελεχών της, μια κίνηση που εκτιμά πως θα της αποφέρει περικοπές ύψους 1,9 δισ. ευρώ, περικοπές που θα επιτρέψει στην εταιρία να μην προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.

H Volkswagen έχει ανακοινώσει τις λύσεις για την επιδιόρθωση των 1.6 TDI και 2.0 TDI κινητήρων της σε 8,5 εκατ. αυτοκίνητα στην Ευρώπη, λύση που αποδείχτηκε λιγότερο πολύπλοκη και δαπανηρή απ’ ό,τι αρχικά πίστευε, αλλά για την αγορά της Αμερικής, για την ώρα δεν υπάρχει κάποια συμφωνία σχετικά με τις λύσεις επιδιόρθωσης του 2.0 TDI κινητήρα σε 482.000 αυτοκίνητα. Η Volkswagen εκτός από το κόστος της ανάκλησης, πρέπει να πληρώσει και τα τεράστια κόστη που θα προκύψουν από αγωγές, πρόστιμα και ότι άλλο θα αφήσει πίσω του το dieselgate. Γι’αυτό και η VW συμφώνησε με τράπεζες για δάνειο – γέφυρα 20 δισ. ευρώ.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.