Ο Winterkorn αποχώρησε και επίσημα από την θέση του προέδρου της Porsche SE

Σχετικά άρθρα

Martin Winterkorn

Όπως ακριβώς ανέφεραν τα δημοσιεύματα στα μέσα της εβδομάδος, ο Martin Winterkorn αναμένεται μέχρι το τέλος του μήνα να έχει παραιτηθεί και από τις 4 ηγετικές θέσεις που κατέχει στο VW Group. Η αρχή έγινε σήμερα με τον Winterkorn να παραιτείται από τη θέση του προέδρου αλλά και του μέλους του εκτελεστικού συμβουλίου της Porsche SE, της εταιρίας που κατέχει το 52,2% των μετοχών της Volkswagen. Την θέση του την αναλαμβάνει ο Hans Dieter Pötsch, ο επικεφαλής οικονομικών της Porsche SE, οποίος έχει αναλάβει και τα καθήκοντα του προέδρου του VW Group.

Winterkorn θα παραμείνει στη θέση του έως τις 31 του μηνός, με το Pötsch να αναλαμβάνει από την 1η του Νοέμβρη. Ο Wolfgang Porsche, πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Porsche SE, ευχαρίστησε τον Winterkorn για το επιτυχημένο έργο κατά τα προηγούμενα χρόνια δηλώνοντας: 

Ο Winterkorn ανέλαβε καθήκοντα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Porsche SE σε μια δύσκολη κατάσταση. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεταμόρφωση της εταιρείας μας, σε μια άκρως επαγγελματική επενδυτική εταιρία. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς το πρόσωπό του, εξ ονόματος ολόκληρου του εποπτικού συμβουλίου.

Να θυμίσω πως η Porsche Automobil Holding δημιουργήθηκε το 2007, όταν η αυτοκινητοβιομηχανία Porsche AG προσπάθησε να εξαγοράσει το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών της Volkswagen. Η μάχη που ακολούθησε από τα ξαδέρφια, Wolfgang Porsche και τον πρώην πρόεδρο της Volkswagen Ferdinand Piech, τον εγγονό του Ferdinand Porsche, για τον έλεγχο των δύο εταιριών, οδήγησε στην εξαγορά της Porsche από την Volkswagen το 2012, με την Porsche SE να γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους μέτοχος της Volkswagen.

Στον απόηχο της μάχης εξαγοράς των μετοχών, η οικογένεια Porsche διαπραγματεύτηκε τις μετοχές της στην Porsche για να πάρει ως αντάλλαγμα το 31,5% των μετοχών της Volkswagen, ανεβάζοντας το ποσοστό των μετοχών αλλά και τα δικαιώματα ψήφου της στην VW στο 50,7%. Η οικογένεια Porsche στη συνέχεια, δημιούργησε την Porsche Automobil Holding SE η οποία και διαχειρίζεται το μερίδιο των μετοχών της VW, ενώ εκμεταλλεύεται και τα αποθεμάτων μετρητών. Τον περασμένο μήνα, η Porsche SE αγόρασε επιπλέον 1,5% των μετοχών της Volkswagen από την Suzuki, αυξάνοντας έτσι το μερίδιο των μετοχών που κατέχει στην Volkswagen στο 52,2%.

Για να διαβάσεις τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το σκάνδαλο της Volkswagen πάτησε εδώ.

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Porsche SE: Prof. Dr. Martin Winterkorn ceases function as member and chairman of the executive board

Successor as chairman will be chief financial officer Hans Dieter Pötsch

Stuttgart, 17. October 2015. Porsche Automobil Holding SE, Stuttgart (“Porsche SE“), reached an agreement with Prof. Dr. Martin Winterkorn that he ceases his function as member and chairman of the executive board of Porsche SE by the end of October 31, 2015.

Dr. Wolfgang Porsche, chairman of the supervisory board of Porsche SE, thanked Prof. Dr. Winterkorn for the successful work in previous years: “Prof. Dr. Winterkorn assumed office as chairman of the executive board of Porsche SE in a difficult situation. He played a significant role in transforming our company into a highly professional investment holding. I would like to express my gratitude on behalf of the entire supervisory board.“

Hans Dieter Pötsch, chief financial officer of Porsche SE, was appointed by the supervisory board to succeed Prof. Dr. Winterkorn as chairman of the executive board of Porsche SE effective November 1, 2015.

[/learn_more]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 7.458 Porsche Taycan λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Η Porsche προχωρά στην ανάκληση 7.458 Taycan, παραγωγής μεταξύ 2018 και 2024 εξαιτίας πιθανού προβλήματος στις μπαταρίες τους που θα μπορούσε να οδηγήσει σε...

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...