Η Αυστραλία θέλει να μπει στο club των 1.600 km/h

Σχετικά άρθρα

australia-aims-for-world-speed-record-with-the-aussie-invader-5r_1

Απ’ ότι φαίνεται, το Bloodhound SSC έχει αντίπαλο και αυτός προέρχεται από την Αυστραλία. Ο λόγος για το Aussie Invader 5R, το όχημα με το οποίο ο Rosco McGlashan ελπίζει να φτάσει τα 1.600 km/h το 2016.

australia-aims-for-world-speed-record-with-the-aussie-invader-5r_4

Για να το κάνει αυτό, αντιμετωπίζει τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετώπισε και η ομάδα του Bloodhound. Για να ξεπεράσει αυτές τις προκλήσεις, έχει μία ομάδα ειδικών αεροδυναμιστών, μηχανικών και λοιπόν επιστημόνων που θα τον βοηθήσουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν το όχημα των περίπου $4 εκατομμυρίων.

australia-aims-for-world-speed-record-with-the-aussie-invader-5r_3

Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αν ο McGlashan καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στο έδαφος, η Αυστραλία θα έχει στην κατοχή της δύο ρεκόρ, αφού ήδη έχει αυτό της ταχύτητας στο νερό – ο Ken Warby έπιασε μ.ω.τ. της τάξης των 511.12 km/h με το Spirit of Australia το 1977 (έκτοτε όποια προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ έχει γίνει, κατέληξε σε θάνατο).

ΠηγήPhys.org

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...