Το Δελχί απαγόρεψε τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

delhi pollution

Το Νέο Δελχί είναι μια από τις πόλεις του κόσμου με την χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση και έτσι οι αρχές της, αποφάσισαν να απαγορέψουν την πώληση νέων πετρελαιοκίνητων αυτοκίνητων, όπως και τον διπλασιασμό της “πράσινης φορολόγησης” που επιβάλλεται στα φορτηγά που εισέρχονται στη πόλη, αλλά και την απαγόρευση των φορτηγών ηλικίας άνω των 10 ετών. Αρχικά η απαγόρευση θα ισχύσει στα νέα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου άνω των 2.000 κ.εκ και θα τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2016. Οι αρχές τις πόλης, για να μειώσουν την ατμοσφαιρική ρύπανση θέλουν να θέσουν σε ισχύ από τις αρχές του 2016 το μέτρο των “μονών” και “ζυγών”, επιτρέποντας τα αυτοκίνητα να κινούνται εναλλάξ. Αν το μέτρο αυτό τεθεί σε ισχύ, η κυβέρνηση δήλωσε πως θα προσθέσει επιπλέον αστικά λεωφορεία τους δρόμους, ώστε όσοι οδηγοί δεν επιτρέπεται να πάρουν το δικό τους αυτοκίνητο, να εξυπηρετηθούν από αυτά.

Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 37% των νέων επιβατικών αυτοκινήτων που πουλήθηκαν στην Ινδία από τον Μάρτιο του 2014 μέχρι τον περασμένο Μάρτιο, φορούσαν κινητήρα πετρελαίου, με το 90% των SUV/crossover που πουλήθηκαν το διάστημα Μάρτιος 2014-Μάρτιος 2016 να εξοπλίζονται με κινητήρες diesel.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία, προκαλεί περίπου 600.000 θανάτους ετησίως. Καθημερινά, στην αχανή πόλη των 22 εκατομμυρίων κατοίκων, προστίθενται 1.400 καινούργια οχήματα και προκειμένου οι κατασκευαστές να ανταποκριθούν στη ζήτηση, εφαρμόζουν μόνο τα βασικά μέτρα περιορισμού των επιβλαβών εκπομπών αερίων.

Ωστόσο, η Κίνα συνεχίζει να έχει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων που σχετίζονται με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι 656.000 Κινέζοι πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο από παθήσεις του αναπνευστικού. Μόνο ένας στους 100 από τα 560 εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν στις μεγάλες πόλεις της Κίνας αναπνέει αέρα που θεωρείται ασφαλής σύμφωνα με τους σχετικούς κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσής.Από τις 20 πόλεις με τη χειρότερη μόλυνση στον κόσμο, οι 13 βρίσκονται στην Ινδία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό υγείας.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...