Τέλη Κυκλοφορίας 2016: Παράταση μέχρι τις 8 Ιανουαρίου

Σχετικά άρθρα

tekmiria kinisi traffic

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, την τελευταία ημέρα που λήγει η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας, η κυβέρνηση ανακοινώνει ολιγοήμερη παράτασή τους. Σήμερα το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ανακοίνωσε πως παράταση λίγων ημερών, με την απόφαση για το πόσες ημέρες αυτή θα έχει διάρκεια να ανακοινώνεται εντός της ημέρας, έως και τις 8 Ιανουαρίου όπως ανακοίνωσε το υπουργείο και ισχύει τόσο για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας όσο και για την κατάθεση πινακίδων. Όπως δήλωσε ο κος Αλεξιάδης:

Τα δεδομένα που είχαμε μέχρι και την Τρίτη, γιατί δεν έχουμε ένα αυτόματο σύστημα ώστε να έχουμε εικόνα κάθε απόγευμα για το τι γίνεται, είναι ότι είχαν πληρώσει περίπου 4,5 εκατομμύρια οχήματα. Υπολειπόταν περίπου 800.000 χιλιάδες μέχρι τα 5,3 εκατομμύρια. Άρα το νούμερο είναι μεγάλο, θα δούμε τι έγινε και τη χθεσινή μέρα, θα ληφθεί η απόφαση σήμερα, αλλά αυτό που οδηγούμαστε είναι σε μία παράταση λίγων ημερών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες και να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Θα βγει σήμερα η απόφαση, θα δούμε ακριβώς τα δεδομένα, θα δώσουμε μια παράταση λίγων ημερών για να καλυφθούν και οι υπόλοιπες κατηγορίες που δεν έχουν πάρει τα σήματα,

συνέχισε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η παράταση αυτή δεν αφορά σε άλλες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις όπως για παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ. Φέτος αναμένεται να κατατεθούν 100.000 πινακίδες.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του υπουργείου:

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2016

Το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016. Επισημαίνει, επίσης, ότι:

1. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχει ήδη προμηθευτεί τα τέλη  κυκλοφορίας. Η παράταση δίνεται για να αντιμετωπιστούν υπαρκτά οικονομικά προβλήματα, καθυστερήσεις σε μισθοδοσία κλπ.

2. Η παράταση αφορά στα τέλη κυκλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων.

3. Η πληρωμή τελών κυκλοφορίας μπορεί να γίνει (στις τράπεζες) και μέσω διαδικτύου, χωρίς ταλαιπωρία για τον πολίτη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...