Η BMW ίσως παρουσιάσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο για τα 100στα γενέθλιά της

Σχετικά άρθρα

bmw-fully-automated-parking-07

Η BMW γιορτάζει τα 100στα της γενέθλια στις 7 Μαρτίου του 2016 και ίσως μέσα στο έτος -λογικά στην Γενεύη τον Μάρτιο- μας παρουσιάσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο, όπως άφησε να εννοηθεί ο Ian Robertson, ο επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρίας.

Το πρωτότυπο θα διαθέτει αυτόνομη τεχνολογία που είναι σχεδόν έτοιμη να περάσει στη παραγωγή με τον Robertson να δηλώνει πως πλήρως αυτόνομη οδήγηση θα είναι διαθέσιμη σε 15 χρόνια από σήμερα, μιας και η εταιρία του πρέπει να εργαστεί ώστε να κάνει τα αυτόνομα αυτοκίνητα ασφαλή. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

Σε μια κατάσταση όπου ένα φορτηγό πρόκειται να χτυπήσει το αυτοκίνητό σας, τι απόφαση πρέπει να πάρει το αυτόνομο αυτοκίνητο; Να σας σώσει βγάζοντας το αυτοκίνητο έξω από τον δρόμο, να μπει στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας με το ενδεχόμενο να τρακάρει με κάποιο άλλο αυτοκίνητο, να χτυπήσει ένα πεζό ή χειρότερα να σκοτώσει κάποιον, ή μήπως δεν πρέπει να κάνει τίποτα και να αφήσει το φορτηγό να πέσει πάνω του; Δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι για να διαχειριστούμε τέτοιες καταστάσεις.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...

Μεγαλύτερη και πιο αεροδυναμική η νέα BMW X3

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά από καμουφλαρισμένες φωτογραφίες της νέας, τέταρτης γενιάς, της X3, που αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2024. Η...