H Citroen επαναφέρει το όνομα C6, αλλά μόνο για τη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Citroen Metropolis Concept

Θυμάσαι τη Citroen C6, την εντυπωσιακή και εκλεπτυσμένη γαλλική λιμουζίνα με εκείνο το ιδιότροπο κυρτό πίσω τζάμι; Ήταν στη παραγωγή από το 2005 μέχρι το 2012, με την εμπορική της καριέρα να μην ήταν αυτή που περίμεναν οι ιθύνοντες της εταιρίας.

Παρόλα αυτά, η Citroen, σύμφωνα με πηγή προερχόμενη από την Γαλλία, φαίνεται ότι είναι έτοιμη να φέρει πίσω στη γκάμα της ένα νέο μοντέλο που θα έχει το όνομα C6, αλλά αυτό θα προσφέρεται αποκλειστικά στην Κίνα. Το πρώτο πρωτότυπο, με κωδική ονομασία X81, ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, με το αυτοκίνητο παραγωγής να είναι πολύ πιθανό να βασίζεται στην EMP2 πλατφόρμα του PSA Group. Μηχανικά θα εφοδιάζεται με turbo βενζινοκινητήρες 1.8 και 2-λίτρων, με την υβριδική έκδοση να είναι επίσης στα σκαριά, αλλά να παρουσιάζεται αργότερα.

Σχεδιαστικά, το νέο C6 θα επηρεάζεται αρκετά από το Citroen Metropolis concept, που είδαμε στην έκθεση της Shanghai το 2010. Η παρουσίαση θα γίνει το τρίτο τρίμηνο του έτους, με τη παραγωγή του να γίνεται στη Κίνα στο εργοστάσιο της Dongfeng-PSA και τις πωλήσεις του νέου μοντέλου να αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2016.

Αντίστοιχα, η DS Automobiles φαίνεται να ενδιαφέρεται να προσθέσει στην γκάμα της τη ναυαρχίδα DS9, η οποία θα βασίζεται στη νέα C6.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...