Πρωτοβουλία της Susie Wolff για τις γυναίκες στα motorsports

Σχετικά άρθρα

Susie Wolff

Είναι αλήθεια πως οι γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό σπανίζουν. Τα motorsports αποτελούν ένα ανδροκρατούμενο μέρος, ειδικότερα όταν κοιτάξουμε στη Formula 1, εκεί όπου τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τις γυναίκες. Ένα όνομα που γνωρίσαμε το 2012 ήταν η Susie Wolff, η οποία έγινε οδηγός εξέλιξης της Williams, ενώ αργότερα πήρε μέρος και σε FP1, στο Βρετανικό και Γερμανικό Grand Prix του 2014, πράγμα που είχε να συμβεί 22 χρόνια.

Στόχος της Σκωτσέζας ήταν να πάρει θέση επίσημης οδηγού, αλλά αυτό ποτέ δεν έγινε, έτσι ανακοίνωσε την αποχώρησή της. Πλέον, η σύζυγος του Toto Wolff θέλει να δει περισσότερες γυναίκες στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, γι’ αυτό και αναλαμβάνει σχετική πρωτοβουλία.

Ήξερα ότι ήθελα να δώσω κάτι όταν σταματούσα τους αγώνες. Ποτέ δεν έθεσα στόχο να γίνω ένα πρότυπο, αλλά κατά κάποιον τρόπο αυτό έγινε. Οι ευκαιρίες είναι εκεί έξω. Σκοπεύουμε να εμπνεύσουμε γυναικεία ταλέντα για να εξασφαλιστεί μακροπρόθεσμα η διαφορετικότητα.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα γνωρίσουμε στις 14 Ιανουαρίου, στο Autosport International Show, με την Wolff να θέλει επέκταση των σχεδίων της και σε άλλους χώρους που κυριαρχούν οι άντρες.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...