Διαθέσιμο το software 7.1 της Tesla, μαζί με “κλήση” του αυτοκινήτου [w/videos]

Σχετικά άρθρα

the-new-v71-update-from-tesla-is-now-available-103539_1

Η Tesla έκανε σήμερα διαθέσιμη τη νέα αναβάθμιση για το λογισμικό των Model S και Model X, με την έκδοση 7.1 να περιέχει μεταξύ άλλων και ένα νέο χαρακτηριστικό αυτόματου παρκαρίσματος.

Η νέα αναβάθμιση βελτιώνει το σύστημα HomeLink, μέσω του οποίου μπορείς από μακριά να χειριστείς την γκαραζόπορτα του σπιτιού, ενώ μπορείς να ελέγξεις σε πραγματικό χρόνο την διαθεσιμότητα των σταθμών Supercharger, καθώς και να ρυθμιστεί αυτόματα η φωτεινότητα της κεντρικής οθόνης.

Όπως προείπα, ίσως πιο εντυπωσιακό νέο χαρακτηριστικό της αναβάθμισης είναι η “κλήση” του οχήματος. Έτσι, σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του HomeLink, οι ιδιοκτήτες θα είναι σε θέση να καλέσουν τα οχήματά τους πατώντας το κεντρικό κουμπί στο κλειδί. Το αυτοκίνητο θα ανοίξει αυτόματα την πόρτα του γκαράζ, και το αυτοκίνητο θα έρθει μόνο του στη θέση που βρίσκεται ο ιδιοκτήτης.

Συνεχίζοντας, η νέα ενημερωμένη έκδοση εισάγει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας για την λειτουργία της αυτόνομης οδήγησης, καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες χρησιμοποίησαν το Autopilot ανάρμοστα. Βελτιωμένο είναι και το σύστημα Autopark, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να σταθμεύσει αυτόματα και σε κάθετες θέσεις. Η εταιρεία προειδοποιεί τους πελάτες της ότι αν δοθεί στο αυτοκίνητο η εντολή να παρκάρει μόνο του σε ένα γκαράζ, ίσως να μη μπορέσει να ανιχνεύσει τα στενά αντικείμενα, όπως ποδήλατα, πράγματα κρέμονται από ράφια ή χαμηλά αντικείμενα, όπως skateboards. Ο Elon Musk δήλωσε ότι “ο οδηγός θα είναι υπεύθυνος για οτιδήποτε συμβεί”!

Αναβαθμισμένο είναι και το Forward Collision Warning, με την αμερικανική εταιρεία να προσθέτει, επίσης, μια νέα δυνατότητα στις αυτόματες χειρολαβές έτσι ώστε να μην ξεμπλοκάρουν μέχρι να πατηθεί το κατάλληλο πλήκτρο στο κλειδί. Πιο συγκεκριμένα, όταν ο ιδιοκτήτης πατάει το ξεκλείδωμα μια φορά θα εξέρχεται η χειρολαβή της πόρτας του οδηγού, και με τις δύο φορές και των τεσσάρων θυρών.

Όσον αφορά στο προσεχές μέλλον, ο Musk δήλωσε ότι θα χρειαστούν περίπου 24-36 μήνες για να ξεπεραστούν όλα τα τεχνικά εμπόδια. Τότε, το Autopilot θα είναι σε θέση να χρησιμοποιείται  σε οποιονδήποτε δρόμο και όχι μόνο σε αυτοκινητόδρομους. Αυτό σημαίνει ότι ένα “cross country” ταξίδι θα είναι απόλυτα εφικτό. Βέβαια, ο Musk παρότρυνε τις πολιτείες των Η.Π.Α. να συνεργαστούν ώστε υπάρχει να μην υπάρχουν σημαντικές διαφορές στη νομοθεσία που αφορά στα αυτόνομα οχήματα  από πολιτεία σε πολιτεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...