Στο τραπέζι ξανά οι ανεφοδιασμοί για το 2017

Σχετικά άρθρα

Pit Stop

Οι ανεφοδιασμοί στη Formula 1 έπαψαν να υπάρχουν από το 2010, κάτι που σε μερικούς οπαδούς δεν άρεσε, διότι έτσι μειώθηκε το ενδιαφέρον εντός του pit lane. Το 2017, το άθλημα θα γνωρίσει για μία ακόμα φορά πολύ μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες διαβάσαμε εντός του 2015. Φυσικά, τα όσα είδαμε δεν ήταν οι τελικές τροποποιήσεις, ενώ ένα από τα αυτά που κέντρισαν το ενδιαφέρον ήταν και η επιστροφή των ανεφοδιασμών.

Η βεβαιότητα δεν ήταν εκεί, με τη Mercedes να αμφισβητεί ανοιχτά το αν όντως θα χρειαστεί τα pit stops να διαρκούν περισσότερο και τις ομάδες στη συνέχεια να απορρίπτουν το ενδεχόμενο αυτό. Το θέμα, όμως, δεν έχει τελειώσει, καθώς, όπως παραδέχεται ο Πρόεδρος της FIA, Jean Todt, θα πρέπει να συζητηθεί ξανά, καθώς το κόστος δεν είναι τώρα ένα μεγάλο ζήτημα.

Ναι, είναι αλήθεια. Αν έχεις κάποιες αμφιβολίες για κάτι και προσωπικά έχω μια αμφιβολία, θα μιλήσουμε στο Working Group και θα συζητήσουμε ξανά για το αν είναι σωστό να μην έχουμε ανεφοδιασμούς. Ο λόγος που απαγορεύτηκαν οι ανεφοδιασμοί είναι επειδή κόστιζε να μεταφέρεις τον εξοπλισμό. Τώρα, ξέρουμε πώς λειτουργεί.

Μιλάμε για €50.000 τον χρόνο. Αν είναι καλό για το θέαμα, είμαι υπέρ της μείωσης του κόστους, αλλά αυτό δεν είναι το σημείο κλειδί για τη μείωση του συνολικού κόστους στη Formula 1. Θα πρέπει μιλήσουμε για το αν θα συμβεί το 2017.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα