Η Nissan στην έκθεση του Detroit την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε το Titan Warrior concept, το οποίο είναι πολύ πιθανό να το περάσει στη παραγωγή. Αυτό άφησε να εννοηθεί ο Rich Miller, ο επικεφαλής προιοντικού σχεδιασμού της Nissan Βορείου Αμερικής ο οποίος δήλωσε πως το πρωτότυπο είναι κάτι περισσότερο από “μια άσκηση σχεδιασμού”.

Το μοντέλο θα τοποθετηθεί απέναντι από τα Ford F-150 Raptor και Ram 1500 Rebel και να θυμίσω πως το πρωτότυπο έχει το ίδιο μεταξόνιο και μήκος με το Titan XD Crew Cab αλλά το ύψος έχει αυξηθεί κατά 7,1 εκατοστά ενώ το πλάτος κατά 15 ολόκληρα εκατοστά. Κάπως πρέπει να χωρέσουν τα τεράστια -37 ιντσών- ελαστικά στις custom, 18άρες ζάντες ελαφρού κράματος! Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές που έχουν γίνει στον σχεδιασμό, έγιναν για να κάνουν το Titan όσο πιο “πολεμικό” γίνεται. Η εμπρός μάσκα και τα φωτιστικά σώματα έχουν αλλάξει, τα φτερά έχουν μεγαλώσει, το καπό απέκτησε λειτουργικούς αεραγωγούς για να ψύχεται όσο το δυνατόν καλύτερα ο πετρελαιοκινητήρας ενώ στο πίσω μέρος, ξεχωρίζουν τα LED φώτα και οι τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης. Για κάποιον περίεργο λόγο, η Nissan επέλεξε να τοποθετήσει και αεροδυναμικά βοηθήματα με τη μορφή δύο αεροτομών, μία στο τελείωμα της καμπίνας και μία στην tailgate.

Το Nissan Titan Warrior concept κινείται από τον πανίσχυρο Cummins 5.0L V8 Turbo Diesel που συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο της Aisin. Δεν γνωρίζουμε την απόδοση του κινητήρα αλλά να αναφέρουμε ότι στα απλά Titan, αποδίδει 310 άλογα και 752 Nm ροπής. Στην εμπρός ανάρτηση έχουν αντικατασταθεί τα εργοστασιακά ψαλίδια με νέα, custom ενώ τα αμορτισέρ –τόσο εμπρός όσο και πίσω– είναι “αγωνιστικού στυλ” με εξωτερικά ρεζερβουάρ.

Τέλος, όσον αφορά στο εσωτερικό, η Nissan λέει ότι “σχεδιάστηκε να αντέχει την κακοποίηση μίας παρατεταμένης εκτός δρόμου εκδρομής με άνεση και στυλ”. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα υλικά είναι διαφορετικά ενώ το πιο “sportiff” look, το δίνει ο συνδυασμός του μαύρου χρώματος με το πορτοκαλί. Αξίζει αν αναφέρουμε ότι το τιμόνι είναι custom και δημιουργήθηκε από ένα μασίφ κομμάτι αλουμίνιο.