Ο επικεφαλής εξέλιξης του 2016 Focus RS κράζει τους ανταγωνιστές!

Σχετικά άρθρα

focus-rs-j

Ο Tyrone Johnson είναι ο επικεφαλής εξέλιξης του 2016 Ford Focus RS. Ενός αυτοκίνητου που από τα λίγα που διαβάζουμε φαίνεται να ικανοποιεί τις προσδοκίες των δοκιμαστών και στην τελική, ενός αυτοκινήτου που μπαίνει σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατηγορία, αλλά μπαίνει με πάθος και όρεξη. Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Tyrone Johnson είναι… ειλικρινής και έως έναν βαθμό υπερόπτης! Τι εννοώ; Όταν ρωτήθηκε για τους ανταγωνιστές του 2016 Focus RS, ο Johnson απάντησε:

Honda Civic Type R; “Υποστρέφει”

Mercedes-AMG A45; Αγοράσαμε μία. Βαρετή.

Audi RS3: Βαρετό.

Renault Megane RS: [Παύση]… Υποστρέφει.

Βέβαια, δεν είχε μόνο κράξιμο… ορισμένα πράγματα του άρεσαν. Για παράδειγμα, δήλωσε ότι “ο κινητήρας της AMG είναι καλός, όπως και του RS3” ενώ από τους μπροστιοκίνητους αντιπάλους του RS, ξεχώρισε το Seat Leon Cupra που είπε ότι ο συνδυασμός απόδοσης-τιμής του το έβαλε στο ραντάρ. Ο Johnson παραδέχθηκε ότι όταν ξεκίνησε η εξέλιξη του Focus RS, είχαν τεθεί ως στόχοι το Subaru WRX και το Mitsubishi Evo όμως γρήγορα συνειδητοποίησαν ότι είναι “βαρετά”, οπότε κοίταξαν σε παλαιότερα Ford για έμπνευση και ένα ξεχώριζε: το Escort RS.

Ο Tyrone Johnson όμως δεν σχολίασε μόνο τους ανταγωνιστές… Είπε ότι η ομάδα γρήγορα απέρριψε τα συστήματα τετρακίνησης Haldex και κατέληξαν στο Twinster της GKN. Στην αρχή, το έσπασαν. Κυριολεκτικά. Από τη στιγμή όμως που προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, το Focus RS απέκτησε το σύστημα τετρακίνησης που η Ford ήθελε. Σχολίασε μάλιστα εκείνο το “έως 70% της ροπής στον πίσω άξονα”, λέγοντας ότι αυτό είναι ο μέσος όρος έπειτα από το καλιμπράρισμα αφού έχουν παρατηρηθεί μέγιστα της τάξης του 90%! Πάντως, από όλη τη συνέντευξη, το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι ο Johnson απεχθάνεται την υποστροφή και έκανε –αυτός και η ομάδα εξέλιξης- ότι περνούσε από το χέρι του για να μην εμφανίζεται αυτό το φαινόμενο στο Focus RS. Ολόκληρη τη συνέντευξη, μπορείς να διαβάσεις στον σύνδεσμο που ακολουθεί. Αν θέλεις να διαβάσεις περισσότερα για το Focus RS μπορείς να πατήσεις εδώ ενώ για την δική σου ευχαρίστηση, παραθέτω και ένα από τα πρώτο video reviews που κυκλοφόρησαν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα