Κάποιος λάτρης του Ken Block από την Αυστραλία είναι ο τυχερός που αγόρασε το Ford Focus RS RX του Αμερικάνου, αφού έδωσε 200.000 δολάρια για αυτό. Όπως γνωρίζεις, το αγωνιστικό βγήκε σε δημοπρασία από τον οίκο Barrett-Jackson και το είδαμε στο Gymkhana 9.

Όλα τα έσοδα πηγαίνουν στην Team Rubicon, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση στις ΗΠΑ που βοηθά τους επιζώντες από φυσικές καταστροφές, όπως οι τυφώνες. O Block αποκάλυψε ότι το Gymkhana 9 ήταν αρχικά προγραμματισμένο να γυριστεί στην Αυστραλία. Αυτό, όμως, απορρίφθηκε καθώς δεν μπορούσαν να κάνουν τα πράγματα που ήθελαν στο Σίδνεϊ. Τελικά, τα γυρίσματα έγινα στο Buffalo της Νέας Υόρκης και το αποτέλεσμα ήταν υπέροχ0, αλλά ο Αμερικάνος ήθελε πραγματικά να γυρίσει το video στη χώρα από την οποία προέρχεται η λέξη “hoon”.

Το αυτοκίνητο φορά τον 2,0-λιτρο EcoBoost κινητήρα που αποδίδει 600 άλογα, τα οποία στέλνονται σε όλους τους τροχούς μέσω ρυθμιζόμενων μηχανικών εμπρός και πίσω διαφορικών. Το σώμα του είναι ενισχυμένο, διαθέτει roll-cage εγκεκριμένο από την FIA, ενώ στον τομέα της ανάρτησης υπάρχουν ρυθμιζόμενα αμορτισέρ τριών δρόμων της Reiger. Τα φρένα είναι από την Brembo και περιλαμβάνει 4-πίστονες δαγκάνες με δίσκους διαμέτρου 350 χλστ., και υδραυλικό χειρόφρενο της Sadev, ενώ οι ζάντες είναι 17″.