Η Nissan θέλει να μειώσει το βάρος των αυτοκινήτων της

Σχετικά άρθρα

137824_1_5rs

Η Nissan έχει βάλει ως στόχο να μειώσει το βάρος των επιβατικών οχημάτων της, αρχής γενομένης από το 2016, παραμένοντας έτσι πιστή στο όραμά της για καινοτομίες. Γι’αυτό τον λόγο δεσμεύεται με μια στρατηγικού χαρακτήρα επιλογή, το πρόγραμμα με την ονομασία “Lightweighting Programme”, ώστε να παράγει μια πρωτοποριακή δομή από πρωτότυπα υλικά, ειδικά σχεδιασμένα για να χρησιμοποιηθούν για το πάτωμα των μελλοντικών οχημάτων της φίρμας.

Σε στενή συνεργασία με την αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου, η Nissan θα αντλήσει τεχνογνωσία από τα υλικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται τόσο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όσο και στην αεροδιαστημική βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των υλικών που χρησιμοποιούνται σε διαστημικά ταξίδια .

Εκτός από το “Lightweighting Programme”, η Nissan ήδη εφαρμόζει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα μείωσης της μάζας για τα οχήματά της, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την μείωση του βάρους κατά 90 κιλά και 40 κιλά, στα X-Trail και Qashqai αντίστοιχα. Με βάση το ισχύον πρόγραμμα, οι μηχανικοί της Nissan κάνουν χρήση ελαφρύτερων αλλά και ισχυρότερων υλικών, χωρίς να θυσιάζεται (λόγω βάρους) η προσθήκη επιπλέον εξοπλισμού στα συγκεκριμένα μοντέλα. Με το “Lightweighting Programme”, η Nissan θα βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις και την κατανάλωση καυσίμων των οχημάτων της, ενώ θα λειτουργήσει και αντισταθμιστικά ως προς το βάρος των νέων τεχνολογιών που προστίθενται στα αυτοκίνητά της.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan μειώνει τις εκτιμήσεις κερδών της

Η Nissan μείωσε κατά 14,5% τις εκτιμήσεις για τα ετήσια λειτουργικά της κέρδη της, επικαλούμενη χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις αυτοκινήτων λόγω "γήρανσης" των...

Επίσημο: Nissan Qashqai facelift

Έχουν περάσει τρία χρόνια από το εμπορικό λανσάρισμα της τρίτης γενιάς του Qashqai και σήμερα η Nissan αποκάλυψε το facellit του δημοφιλέστατου ιαπωνικού μοντέλου,...