Η Tesla ετοιμάζει δύο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

tesla model-3-model-y

O Elon Musk κατά την ομιλία του στο Χόνγκ Κονγκ, εκεί όπου μείωσε τις προσδοκίες της Tesla στη Κίνα, αποκάλυψε πως η εταιρία του εργάζεται όχι σε ένα, αλλά σε δύο προσιτά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε πως η Tesla, μετά τα Model S και Model X, ετοιμάζει το Model 3 που θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Μάρτη, αλλά η εταιρία από το Palo Alto της Καλιφόρνια ετοιμάζει και το Model Y.

tesla-model-3

To Model 3 είναι ένα μικρό σεντάν μοντέλο, με το Model Y να βασίζεται στην πλατφόρμα του Model 3 και να είναι ένα μικρότερο crossover που θα έχει παρόμοιες falcon πόρτες με αυτές που συναντάμε στο Model X. Το Model 3 θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από το 2017, με το μοντέλο να θεωρείται εκείνο που θα δώσει μια μεγάλη ώθηση στις πωλήσεις της Tesla ώστε να πιαστεί ο στόχος των 500.000 πωλήσεων ετησίως από το 2020 και έπειτα.

model-3-roadmap

Τόσο το Model 3 όσο και το Model Y δεν θα χρησιμοποιούν την αλουμινένια πλατφόρμα του Model S, αλλά μια νέα, ώστε να κρατηθεί το κόστος χαμηλά. Τα μοντέλα φημολογείται πως θα έχουν αρχική τιμή κοντά στις 30.000 με 35.000 δολάρια, με την αυτονομία τους να ανέρχεται στα 480 χλμ.

ΠηγήElectrek

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...