Οι Αμερικάνοι αλλάζουν… γραμματοσειρά στις πινακίδες τους

Σχετικά άρθρα

Road sign near Lone Pine

Οι αρχές των Η.Π.Α αποφάσισαν να προχωρήσουν στην αλλαγή της γραμματοσειράς που χρησιμοποιείται στις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας, επειδή, όπως διαπιστώθηκε, η γραμματοσειρά “Clearview” που χρησιμοποιείται τα τελευταία 12 χρόνια, αποδείχτηκε πως δεν είναι τόσο εύκολα ευανάγνωστη.

Η γραμματοσειρά “Clearview” ξεκίνησε να χρησιμοποιείται στις πινακίδες των Η.Π.Α από το 2004, με τις αρχές να δηλώνουν τότε, πως η νέα γραμματοσειρά θα κάνει τους οδηγούς να διαβάζουν ευκολότερα τις πινακίδες από μεγάλες αποστάσεις το βράδυ. Παρότι οι αρχικές αντιδράσεις ήταν καλές, οι έρευνες που ακολούθησαν έδειξαν πως οι αρχικές υποθέσεις ήταν λανθασμένες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ερευνών, οι άνθρωποι διάβαζαν πολύ πιο αργά τις νέες πινακίδες, λόγω της “Clearview” γραμματοσειράς, ενώ στις πινακίδες με σκούρα γράμματα και σκούρο φόντο, όπως οι πινακίδες των ορίων ταχύτητας, η νέα γραμματοσειρά προσφέρει χειρότερη αναγνωσιμότητα.

Γι’αυτούς τους λόγους η Federal Highway Administration αποφάσισε να αντικαταστήσει την “Clearview” γραμματοσειρά με την “Highway Gothic”, την γραμματοσειρά που αντικατέστησε η Clearview το 2004, ενώ συνεχίζει την έρευνα για να διαπιστώσει αν υπάρχει κάποια πιο κατάλληλη γραμματοσειρά για χρήση στις πινακίδες οδικής κυκλοφορίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα