1

Η Toyota προσφέρει στο νέο Prius ένα νέο πράσινο Lime χρώμα το οποίο υπόσχεται πως είναι σε θέση να μειώσει την εσωτερική θερμοκρασία του αυτοκινήτου, κάτι που συνεπάγεται και λιγότερη κατανάλωση βενζίνης.

Toyota Prius with Thermo-Tech Lime Green (3)

Το χρώμα ονομάζεται Thermo-Tect Lime Green και όπως υποδηλώνει το όνομα του, χρησιμεύει ως ασπίδα κατά της θερμότητας στο εσωτερικό. Η Toyota έχει αφαιρέσει από αυτό τα σωματίδια αιθάλης και τα έχει αντικαταστήσει από μικροσκοπικά αντανακλαστικά σωματίδια οξειδίου του τιτανίου. Αυτό της επέτρεψε ώστε το χρώμα να είναι το ίδιο αποτελεσματικό με το λευκό κατά τις ημέρες με αυξημένη θερμοκρασία στην ατμόσφαιρα. Αυτό μεταφράζεται σε λιγότερη χρήση του κλιματισμού, κάτι που με την σειρά του μεταφράζεται σε χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Toyota Prius with Thermo-Tech Lime Green (2)Το χρώμα κοστίζει 350 δολάρια και προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας. Παραμένει άγνωστο αν η ίδια τεχνική εφαρμοστεί και σε άλλες αποχρώσεις, όπως και αν θα προσφερθεί και στον υπόλοιπο κόσμο, με την Toyota να δηλώνει πως αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες κατά την ανάπτυξη του νέου χρώματος, που είχαν να κάνουν κυρίως με την αντοχή του στον χρόνο.