Το επόμενο αυτοκίνητό σου ίσως έχει αερόσακους στο εξωτερικό

Σχετικά άρθρα

Volvo V40 air bag External Vehicle Protection system

Οι κατασκευαστές θέλοντας να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την ασφάλεια των αυτοκινήτων τους, έχουν ξεκινήσει ήδη τις δοκιμές αερόσακων που είναι τοποθετημένοι στην εξωτερική μεριά των αυτοκινήτων. Η Volvo έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που τοποθέτησε αερόσακο ανάμεσα στο καπό και στο παρμπρίζ στο V40, ένας αερόσακος που μετριάζει τις ζημιές σε έναν πεζό που θα τον παρασύρει το αυτοκίνητο.

airbag

Η ZF και η TRW, δύο προμηθευτές των εταιριών παραγωγής αυτοκινήτου πειραματίζονται σε νέες ιδέες. Μια από αυτές είναι και η τοποθέτηση αερόσακου στην πλαϊνή πλευρά του αυτοκινήτου, αερόσακος που φουσκώνει λίγο πριν συμβεί μια πλευρική σύγκρουση, προκειμένου να μετριάσει την προοπτική του τραυματισμού των επιβατών του οχήματος, ενώ ένας άλλος αερόσακος στο εσωτερικό, σπρώχνει το κάθισμα μακριά από την πόρτα. Η Autoliv, η εταιρία που δημιούργησε τον αερόσακο πεζών του V40, πειραματίζεται με ένα χαλύβδινο σωλήνα εφοδιασμένο με αερόσακους που φουσκώνουν για την προστασία των πεζών.

Volvo V40 Pedestrian Airbag Technology

Πότε όμως θα έρθουν στην αγορά οι εξωτερικοί αερόσακοι; Η ευρεία εφαρμογή τους απέχει χρόνια, αν όχι δεκαετίες, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επισημαίνουν πως τα αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να εξοπλίζονται με τέτοιους αερόσακους, στην προσπάθεια μείωσης του αριθμού των ανθρώπων που τραυματίζονται και χάνουν τη ζωή τους σε τροχαία ατυχήματα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...