583163

Τι και αν η Lamborghini Sesto Elemento απαγορεύεται να κυκλοφορεί σε δημόσιους δρόμου; Άραβας είσαι, ενδεχομένως και μέλος κάποιας βασιλικής οικογένειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, οπότε ότι γουστάρεις κάνεις. Τα πετροδόλαρα βλέπεις, σου επιτρέπουν να βγάλεις σε δημόσιους δρόμους την Sesto Elemento σου, η οποία κανονικά προορίζεται αποκλειστικά για χρήση εντός πίστας.

Να θυμίσω πως η Sesto Elemento κινείται από έναν 5,2 λίτρων, V10, ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα που αποδίδει 570 άλογα και 540 Nm ροπής. Αυτός, συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο, ημι-αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Με δεδομένο ότι βάρος της είναι πάρα πολύ χαμηλό –δεν ξεπερνά τα 999 κιλά, οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές. Τα πρώτα 100 χλμ/ώρα έρχονται σε 2,5 δευτερόλεπτα ενώ η τελική είναι μεγαλύτερη των 300 χλμ/ώρα.

Το εκπληκτικό του αυτοκινήτου είναι ότι η δομή του ανθρακονήματος δεν είναι μόνο στο carbon monocoque σασί τύπου μπανιέρας, αλλά ότι το CFRP εκτείνεται στην μπροστά δομή, στα εξωτερικά panels αλλά και στα σημεία πρόσκρουσης! Carbon είναι επίσης, μεγάλο κομμάτι της ανάρτησης, οι ζάντες και ο άξονας μετάδοσης! Ακόμη ένα εξωτικό υλικό που χρησιμοποίησαν οι άνθρωποι της Lamborghini είναι το Pyrosic, ένα προηγμένο γυάλινο-κεραμικό υλικό το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί στις απολήξεις των εξατμίσεων. Στο εσωτερικό τώρα, σίγουρα δεν μοιάζει με την συμβατική εικόνα που έχουμε συνηθίσει σε όλα τα αυτοκίνητα. Μια δομή από κομμάτια carbon δημιουργούν το εσωτερικό. Όπου και αν κοιτάξεις βλέπεις μόνο ανθρακόνημα με το μόνο που σπάει στην μαύρη μονοτονία να είναι τα κόκκινα υφάσματα των καθισμάτων τα οποία αποτελούν μέρος του monocoque σασί.