Αναβαθμισμένο κινητήρα θα έχει η Ferrari στην Αυστραλία

Σχετικά άρθρα

Haas F1 Team

Τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και σκληρής δουλειάς έχουν οι ομάδες μέχρι την έναρξη του φετινού πρωταθλήματος, στις 18-20 Μαρτίου, παραδοσιακά στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Προκειμένου να παρουσιαστούν όσο το δυνατόν πιο έτοιμες, παίρνουν όσα περισσότερα δεδομένα μπορούν, διανύοντας σήμερα την 3η από τις συνολικά 8 ημέρες δοκιμών που έχουν στη διάθεσή τους.

Πολλά εξαρτήματα δοκιμάζονται τόσο στην πλευρά του σασί όσο και στα μηχανικά μέρη, με τους κατασκευαστές κινητήρων να θέλουν δεδομένα από τις ομάδες τους, ώστε να κάνουν ίσως μερικές αλλαγές εν όψει Αυστραλίας. Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει με τη Ferrari, καθώς ο Gene Haas, ιδιοκτήτης της ομώνυμης ομάδας, πιστεύει ότι η ιταλική ομάδα θα έχει έναν ελαφρώς διαφορετικό κινητήρα στον πρώτο αγώνα, μιας και τώρα κάνει δοκιμές διαφορετικών εκδόσεων.

Από αυτά που έχω καταλάβει, ο κινητήρας που έχουμε τώρα δεν είναι αυτός που θα έχουμε στον πρώτο αγώνα στη Μελβούρνη. Αυτά είναι μόνο δοκιμαστικά πακέτα, έτσι ο κινητήρας θα διαφέρει λίγο. Δεν ξέρω αν ο κινητήρας μας τώρα είναι ίδιος με της Ferrari. Έχουν κάνει πολλές αλλαγές από πέρυσι και, σύμφωνα με την ομάδα, είναι ένας εντελώς νέος κινητήρας.

Έτσι, ίσως έχουν διαφορετικά πακέτα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, ώστε να είναι σίγουροι για την αξιοπιστία. Φαντάζομαι πως ο κάθε κινητήρας είναι λίγο διαφορετικός. Αυτό που θέλουν από εμάς είναι να κάνουμε πολλούς γύρους και να δούμε αν έχουμε προβλήματα με αυτό που σχεδίασαν.

Εκτός από τον κινητήρα, όλες οι ομάδες θα έχουν νέα εξαρτήματα μέχρι τον πρώτο αγώνα. Ωστόσο, ο Αμερικανός τονίζει πως το νέο τους μονοθέσιο δε θα είναι πολύ διαφορετικό με αυτό που βλέπουμε στις δοκιμές, με την κυριότερη αλλαγή να αφορά την εμπρός πτέρυγα, ύστερα από την αστοχία της πρώτης ημέρας των δοκιμών.

Όσο για το σασί, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά από αυτό που θα δούμε στη Μελβούρνη. Ίσως η εμπρός αεροτομή να αλλάξει λίγο λόγω των προβλημάτων αξιοπιστίας που είχαμε, αλλά νομίζω ότι αυτό που θα δούμε στη Μελβούρνη είναι ίδιο με αυτό που έχουμε εδώ.

ΠηγήAutosport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr